Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto iný? Cenu Skieur d'Or získala fantastická Shiffrinová

Medzinárodné združenie žurnalistov, ktorí sa venujú lyžiarskym športom, AIJS zvolilo po druhý raz za najlepšiu alpskú lyžiarku roka Mikaelu Shiffrinovú.

25.10.2019 16:54
shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata

Američanka vyhrala v uplynulej sezóne tretíkrát v sérii Svetový pohár, na MS v Aare získala zlato v slalome a super-G. V hlasovaní tesne predstihla štvornásobného víťaza ankety Marcela Hirschera. Cenu „Skieur d'Or“, známu aj ako „Serge Lang Trophy“, odovzdávajú od roku 1963.

„Je neuveriteľné, že nevyhral Marcel. Ja by som hlasovala za neho. Ale je to obrovská pocta. Veľmi si ju cením,“ cituje agentúra APA slová Shiffrinovej, ktorá prestížnu trofej získala aj v roku 2017.

FIS odmieta kritiku

Prezident Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Gian Franco Kasper čiastočne odmietol kritiku vysokého počtu alpských súťaží.

„FIS tu nie je na to, aby bránila pretekom, ale aby ich organizovala. Je však pravdou, že sme na hrane,“ cituje slová funkcionára agentúra SID.

Alpskí lyžiari majú v sezóne, ktorá odštartuje už tento víkend, na programe spolu 87 pretekov – 45 muži, 41 ženy a súťaž tímov. Je to o dva viac ako minulý rok.

„Vyzerá to tak, ako keby bolo každý rok viac a viac pretekov,“ skonštatovala Američanka Mikaela Shiffrinová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová