Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragická smrť španielskej olympijskej medailistky. Alonso: Bola legendou

Telo nezvestnej Blancy Fernandezovej Ochoaovej objavili v stredu v pohorí v blízkosti Madridu. Telo sa našlo na vrchu La Peňota (1945 m) v pohorí Sierra de Guadarrama, citovala agentúra DPA z vyhlásenia miestnej polície. Príčina smrti niekdajšej alpskej lyžiarky nie je v tejto chvíli známa.

04.09.2019 21:48 , aktualizované: 05.09.2019 11:36
Blanca Fernándezová Ochoaová Foto: ,
Blanca Fernándezová Ochoaová bola pred tragickým nálezom nezvestná 12 dní.
debata

Prvá španielska medailistka zo zimných olympijských hier bola nezvestná od 23. augusta. Vtedy ju naposledy videli, keď nakupovala v supermarkete. Rodine mala predtým povedať, že pôjde na päťdňovú túru.

Ochoaová vyrazila bez svojho mobilného telefónu, od zmiznutia nepoužila ani platobnú kartu. Keď sa po dlhšom čase nehlásila, rodina zalarmovala políciu. V nedeľu sa našlo jej auto na parkovisku v blízkosti Cercedille v Sierra de Guadarrama, kde sa nachádza mnoho trekingových ciest. Podľa rodiny Ochoaová obľúbený turistický región dobre poznala.

Do pátrania po Ochoaovej sa zapojili stovky záchranárov, medzi nimi policajtov so stopovacími psami, príslušníkov civilnej gardy a dobrovoľníkov.

Na sociálnych sieťach kondolovalo mnoho španielskych politikov aj športovcov. „Nepochybne bola jedna z našich priekopníčok. Bola príkladom pre každú ženu,“ napísala bývalá svetová tenisová jednotka Garbine Muguruzová-Blancová. Dvojnásobný šampión motoristickej formuly 1 Fernando Alonso nazval Ochoovú legendou španielskeho športu. „Bola príkladom skvelej športovkyne,“ uviedol bývalý elitný krasokorčuliar Javier Fernández.

„Spomínam na Blancu s láskou. Dlhé roky som súťažil s jej bratom Luisom. Jej smrť je hrozná strata,“ okomentoval situáciu trojnásobný olympijský šampióna Alberto Tomba z Talianska. Sústrastné slová prezentovali aj viaceré futbalové kluby v krajiny, okrem iných aj FC Valencia či Real Madrid.

debata chyba
Viac na túto tému: #Blanca Fernándezová Ochoaová