Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pochopila som, že som bola egoistka. Adrenalín mi nahrádza rodina

Namiesto testovania lyží kočíkuje a venuje sa osemmesačnému synovi Julesovi.

02.06.2019 15:05
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata (5)

Bývalej slovenskej lyžiarke Veronike Velez-Zuzulovej jej niekdajší hektický život koncentrovaný na šport nechýba. Plnohodnotne si užíva materstvo.

Jules bude hovoriť aj po slovensky

Pochopiteľne, lyžovanie z jej života úplne nevymizlo. Manžel Romain Velez sa stále pohybuje v lyžiarskom svete – v uplynulej sezóne bol trénerom bratov Adama a Andreasa Žampovcov – a Veronika spolukomentovala preteky Svetového pohára v televízii.

„Stále chodím na podujatia, ale pocit, že by som sa chcela vrátiť na zjazdovky veru nemám. Cítim sa pohodlne v pozícii, v ktorej sa momentálne nachádzam. Športový adrenalín mi nahrádza rodina. Zistila som, že život bez športu nie je vôbec taký zlý,“ vysvetľuje 34-ročná rodáčka z Bratislavy.

Pri lyžovaní sa naďalej točí aj vďaka akadémii, ktorú si otvorila s otcom Timotejom. „Máme v nej tri veľmi šikovné dievčatá. Verím, že jedného dňa z nich niečo bude,“ usmeje sa.

Pochvaľuje si aj pozíciu spolukomentátorky. Vníma ju ako šancu naďalej sa držať v kolotoči Svetového pohára a zároveň do neho nespadnúť naplno. Užíva si, keď na raňajky pred pretekmi prichádza usmiata a uvoľnená – necíti žiaden stres.

„Uvedomila som si, že som bola veľká egoistka a obdivujem manžela, že všetko zvládol. Som rada, že pri mne vydržal. Celý denný rytmus sa predtým točil len okolo mňa. A život predsa nie je len o tom, aby bolo všetko ako chcete vy. Teraz sa pre zmenu všetko točí okolo syna,“ priblíži najväčšiu životnú zmenu.

Na syna Julesa, ktorého meno jej svieti aj na prívesku na krku, rozpráva výlučne po slovensky. Manžel zase po francúzsky.

„Má aj slovenský rodný list. Je polovičný Francúz a polovičný Slovák. Takže bude musieť vedieť po slovensky,“ vraví jednoznačne. Jasno má aj v tom, či by z neho chcela lyžiara. „Potešilo by ma to. Vedieme ho k tomu. Uvidíme však, či sa mu bude lyžovanie páčiť,“ doplní.

Vlhová moje rady nepotrebuje

Počas uplynulej sezóny si užívala výborné výkony kamarátky a nasledovníčky Petry Vlhovej. Druhej žene celkového poradia SP parádne vyšli najmä majstrovstvá sveta v Aare. Na krk jej zavesili zlato za obrovský slalom, striebro v kombinácii a bronz v slalome.

„Peťa je úžasná a verím, že to bude ešte lepšie. Aj kvôli nej sa mi veľmi dobre pracuje pre televíziu. Oveľa ľahšie sa mi rozpráva o slovenskej lyžiarke než o ostatných. Vždy som bola jej fanúšik a stále to platí,“ približuje.

Poradí jej občas v niečom?

„Rady už odo mňa nepotrebuje. Má iný pohľad na šport ako som mala ja. Na pretekoch sa za ňou zvyknem zastaviť medzi jednotlivými kolami a porozprávame sa. Pamätám si, ako prišla mladá medzi juniorky a teraz je už profíčka. Sledovala som, ako sa vypracovala,“ tvrdí Velez-Zuzulová.

Naznačuje, že 23-ročná Liptáčka má šancu pravidelne zdolávať aj americkú fenoménku Mikaelu Shiffrinovú. „Najdôležitejšie je, aby bola zdravá a vyšla jej príprava na sezónu,“ naznačí.

Tento týždeň si v areáli rakúskeho strediska v Mondsee po prvý raz vyskúšala golf – šport, ktorý obľubuje jej manžel Romain.

„Doteraz som nemala šancu, hoci manžel ma už dlhšie lanáril. Golf sa mi pozdáva, považujem ho za vhodný oddych pre hlavu. Zároveň si pri ňom odchodíte tých 12 kilometrov,“ priznáva ambasádorka Nadácie Stars for Stars, ktorá organizuje pravidelnú Business Golf Tour.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #alpské lyžovanie