Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontroloval si každý bonbón. V dopingovej kauze figuruje hviezdny lyžiar

Bývalý majster sveta v superobrovskom slalome Hannes Reichelt bol na výsluchu. Rakúski vyšetrovatelia si ho predvolali v súvislosti s dopingovou kauzou okolo bežca na lyžiach Johannesa Dürra, ktorá odštartovala vo februári počas majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní v Seefelde.

27.05.2019 13:15
Hannes Reichelt Foto: ,
Hannes Reichelt.
debata

„Netuším, o čo ide. Viem len, že som nič neurobil,“ povedal Reichelt denníku Kronen Zeitung.

„Nikdy som žiadne zakázané prostriedky nebral. Naopak, vždy som kontroloval každý bonbón proti kašľu, takže sa nič nedeje,“ vyhlásil tridsaťosemročný Reichelt, ktorý získal titul majstra sveta v roku 2015. O štyri roky skôr vybojoval v super G na MS striebro.

Reicheltov výsluch podľa médií súvisí s nedávnym zadržaním bývalého trénera bežcov na lyžiach, s ktorým zjazdár chodil do školy. Podľa Reichelta mu kouč od roku 2005 zostavoval tréningové plány. „Ale nikdy mi nenavrhol nič nelegálne,“ uviedol víťaz 13 pretekov Svetového pohára.

Dürr, ktorého vyšetrujú na slobode, sa v marci priznal k dopingu. Podozrenie, že sprostredkoval ďalším športovcom kontakt na erfurtského lekára Marka Schmidta, ktorý im podľa vyšetrovateľov pomáhal s užívaním zakázaných látok a metód, ale popiera. Počas MS v Seefelde bolo kvôli vyšetrovaniu dopingových praktík zadržaných päť lyžiarov.

TV Pravda: Petra Vlhová má za sebou sezónu, o akej ani nesnívala. Aká budúcnosť čaká na slovenskú lyžiarsku hviezdu? Aj o tom diskutovala v relácii Týždeň v športe dvojica športových redaktorov Pravdy.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Hannes Reichelt