Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhra či prehra, hokej baví vždy. Pozrite si video, ako sa fandí vo vlaku

V Bratislave a v Košiciach prebiehajú majstrovstvá v ľadovom hokeji v plnom prúde. Bezpochyby k majstrovstvám patrí aj množstvo fanúšikov z celého sveta. Slovenskí a českí fanúšikovia majú prichystané špeciálne vlakové súpravy.

16.05.2019 16:38
debata

VIDEO: Pozrite si špecialne vozne IC Macejka a Pilsner Expresu. Fanúšikovia sú z nich nadšení.

Video

Slovenskí a českí fanúšikovia majú obrovskú výhodu v špeciálnych vlakoch, ktoré dopravujú fanúšikov na zápasy a zo zápasov. „Spoje sú prakticky vypredané " uviedol Petr Šťáhlavský odborový špecialista z Českých dráh. Kapacita je okolo osemsto miest a do vlaku bol zaradený aj špeciálny vagón plzenského Prazdroja. Ide o upravený salónikový vozeň. "Jedná sa o štýlovú pojazdnú pivnicu,“ dodal Šťáhlavský. Vlaky sú pomenované ako Pilsner Expres.

Na Slovensku premáva špeciálny IC vlak Macejko, do ktorého je zaradený, taktiež špeciálny tanečný vozeň. Vlak Macejko je posilnený o štyri vozne druhej triedy a spoločenský vozeň, v ktorom na fanúšikov okrem občerstvenia, zábavy a predzápasovej socializácie čaká aj unikátna výstava fotografií zo slovenského a československého hokeja.

Na televíznej obrazovke v párty vozni je možné vidieť tri krátke rozhovory s legendárnymi slovenskými hokejistami, ktorí boli členmi majstrovských tímov z rokov 1972, 1985 a 2002.

„Bol by som veľmi rád, keby sa aj vďaka ,euforickému‘ charakteru spoločenského vozňa podarilo vytvoriť správnu optimistickú a majstrovskú atmosféru,“ povedal Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vlak #fanúšikovia #hokej #hokejové MS 2019 #Macejko