Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po mame som Slovenka. Ale reprezentovať chcem Česko, vraví Koukalová

Ešte stále nie je isté, či sa Gabriela Koukalová vráti k biatlonu. Bývalá majsterka sveta a olympijská medailistka potvrdila, že svoju budúcnosť prezradí na konci mája. Avšak vyzerá to tak, že ak ohlási návrat, tak to bude rovnako ako predtým v drese národného tímu ČR.

18.04.2019 07:36
debata (5)
Gabriela Koukalová. Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
Koukalová Gabriela Koukalová.

Jedným z dôvodov – okrem zdravotných – prečo Koukalová prerušila kariéru, boli aj spory s vedením Českého zväzu biatlonu. V závere sezóny sa objavili špekulácie že by mohla „prestúpiť“ a v slovenskom tíme nahradiť Anastasiu Kuzminovú.

Zo Slovenska pochádza Koukalovej matka a získanie občianstva SR by tak pre 29-ročnú športovkyňu nebol žiadny problém. Vedenie slovenského biatlonu však takúto alternatívu zamietlo.

„Koukalová a Slovensko? To je ako science fiction alebo Hviezdne vojny. Máme informáciu, že Gabriela začala opäť trénovať. Možno sa jej podarí vrátiť sa späť a bude opäť reprezentovať Českú republiku. Z pohľadu slovenského biatlonu však Koukalová vôbec nie je téma. Nezaoberáme sa s tým a ani sa s tým nebudeme zaoberať,“ vravel pred mesiacom šéf slovenského biatlonu Tomáš Fusko.

Koukalová pre ČT Sport uviedla, že jej „prestup“ na Slovensko si vymysleli novinári.

„Iba som povedala, že sa cítim po mame spolovice ako Slovenka, čo je pravda. Primárne by som ale chcela reprezentovať Česko, pretože tu som sa narodila. Nad ďalšími možnosťami som ani nepremýšľala, pretože som ani nepovedala, že sa na isto vraciam,“ reagovala Koukalová.

Ako celá sága dopadne? Ak bývalá elitná biatlonistka dodrží termín, tak sa verejnosť dozvie výsledok na konci budúceho mesiaca.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Gabriela Koukalová