Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdinky zimy. Česi zaradili Vlhovú s Kuzminovou na hviezdny zoznam

Jedna žiarila medzi bránkami na svahoch, druhá s bežkami na nohách a s puškou na chrbte.

03.04.2019 15:00
Petra Vlhová, Anastasia Kuzminová Foto: ,
Petra Vlhová a Anastasia Kuzminová.
debata

Lyžiarka Petra Vlhová a biatlonistka Anastasia Kuzminová majú za sebou famóznu sezónu. Obe sa po nej môžu pýšiť titulom – majsterka sveta. Výnimočné úspechy dosiahli aj v pretekoch Svetového pohára.

Aj vďaka tomu sa dostali na exkluzívny zoznam českého portálu idnes.cz. Ten vybral 19 (podľa roku 2019) hrdinov uplynulej zimy. Žiaria medzi nimi také esá, akými sú rakúsky lyžiar Marcel Hirscher, nórsky biatlonista Johannes Thignes Bö či jeho krajanka, bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová.

Česi nezabudli ani na svojich športovcov – rýchlokorčuliarku Martinu Sáblíkovú, snoubordistku a lyžiarku Ester Ledeckú a snoubordistku Evu Samkovú.

Všimli si však aj výkony dvojice slovenských žien.

VIDEO: Pozrite si, ako pre TV Pravda zhodnotili úspešnú kariéru Anastasie Kuzminovej slovenské športové osobnosti:

Video

„Zlatá na troch olympijských hrách v rade, no nikdy doteraz majsterka sveta. 8. marca 2019 toto tvrdenie prestalo v Östersunde platiť. Po prechladnutí síce nemohla hovoriť, len šepkala, napriek tomu nenašla na trati premožiteľku. Pri finále Svetového pohára v Osle pozdvihla malý glóbus za šprint a pripila si na rozlúčku s kariérou (ak teda naozaj skončila…),“ napísal idnes.cz o Kuzminovej.

K Vlhovej pridal týchto pár viet: „Aj tie najbláznivejšie sny sa môžu splniť, ak si za nimi idete. Heslo Petry Vlhovej sa na MS v Aare vyplnilo. Bronzová v slalome, strieborná v superkombinácii, zlatá v obrovskom slalome – s takou bilanciou zakončila Slovenka svoj rozprávkový šampionát.“

Ocenenie od českých novinárov je pre Kuzminovú s Vlhovou absolútne zaslúžené. Zostáva len veriť, že slovenská lyžiarka na výborné výkony nadviaže aj v ďalších sezónach. A že si to obľúbená biatlonistka s definitívnym koncom kariéry ešte rozmyslí…

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Anastasia Kuzminová