Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koukalová za Slovensko? To je čisté sci-fi, vraví šéf slovenského biatlonu

Všetko to začalo otázkou v rozhovore popredného českého novinára Tomáša Macka z MF Dnes so šéfom českého biatlonu Jiřím Hamzom. Interview sa točilo najmä o Gabriele Koukalovej, ktorá ešte pred dvoma rokmi patrila medzi absolútnu svetovú špičku.

28.03.2019 06:22
debata (19)
Gabriela Koukalová. Foto: SITA/AP, Anders Wiklund
Sweden Biathlon WC Koukalová Gabriela Koukalová.

Česká biatlonistka na predchádzajúcich MS 2017 v Hochfilzene získala tri zo štyroch medailí svojej krajiny. Lenže už dva roky nesúťaží – i keď ako pripomína MF Dnes – kariéru ešte neukončila.

Macka zaujímalo, či by český zväz pustil Koukalovú k prestupu do zahraničia. Napríklad na Slovensko, odkiaľ pochádza jej matka.

„Museli by sme to ako český zväz potvrdiť, že s tým súhlasíme. Ale ani o tom nebudem špekulovať, taká téma neexistuje. Gabča urobila pre český biatlon toho veľa, zároveň český biatlon urobil veľa pre ňu. Bolo to vyvážené partnerstvo,“ reagoval Hamza.

TV Pravda: Anastasia Kuzminová o dôvodoch ukončenia individuálnej kariéry i o svojej najbližšej budúcnosti

Video

Nový Čas v stredu uverejnil článok pod názvom: „Biatlonu po odchode Kuzminovej svitá nádej: Bude z Koukalovej Slovenka?“ Na informácie v ňom reagoval šéf slovenského biatlonu Tomáš Fusko.

„Koukalová a Slovensko? To je ako science fiction alebo Hviezdne vojny,“ rozosmial novinárov Fusko na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici a dodal:

„Máme informáciu, že Gabriela začala opäť trénovať. Možno sa jej podarí vrátiť sa späť a bude opäť reprezentovať Českú republiku. Z pohľadu slovenského biatlonu však Koukalová vôbec nie je téma. Nezaoberáme sa s tým a ani sa s tým nebudeme zaoberať.“

19 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Gabriela Koukalová #Tomáš Fusko