Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Reč peňazí. Ktorá zo Sloveniek na lyžiach zarobila najviac?

Práve skončená sezóna zimných športov dopriala slovenským fanúšikom množstvo radosti. Postarala sa o to najmä trojica Petra Vlhová, Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková.

26.03.2019 09:07
debata (11)
Petra Vlhová s pamätnou zlatou vojenskou... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Petra Vlhová Petra Vlhová s pamätnou zlatou vojenskou medailou prvého stupňa, ktorú si prevzala z rúk ministra obrany Petra Gajdoša.

Všetky tri počas celej sezóny potvrdzovali príslušnosť k absolútnej svetovej špičke.

Lyžiarska superstar Vlhová obsadila v celkovom hodnotení Svetového pohára druhé miesto, elitné biatlonistky Kuzminová s Fialkovou skončili v top šestke SP (tretie, resp. šieste miesto).

Najúspešnejšou zo Sloveniek čo sa týka športových i finančných výsledkov bola Vlhová. Od konca októbra 2018 do polovice marca 2019 sa dostala na pódium až 14-krát (5–6–3). Na odmenách od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) za to dostala 377 007 eur pred zdanením.

Slovenkám to na lyžiach pristane Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa teší z 3. miesta v slalome v...

Biatlon nie je pre sponzorov tak atraktívny šport ako alpské lyžovanie, ale aj v ňom sa dajú zarobiť pekné peniaze. Samozrejme, musíte patriť medzi elitu.

Medzinárodná biatlonová únia (IBU) odmeňuje na prémiách prvých 15 súťažiacich v každých pretekoch plus šesť najlepších družstiev v štafetách.

Kuzminová v práve skončenej sezóne vybojovala päť pódiových umiestnení. Sedemnásťkrát sa umiestnila v top 15 a spolu s kolegyňami vybojovala aj dve šieste miesta v štafetách. Jej celkový zárobok na pretekoch SP bol 116 750 eur.

Paulína Fialková mala skvelý vstup do sezóny, keď na podujatiach v Pokljuke, Hochfilzene a Novom Meste na Morave dosiahla sedem umiestnení v top 10. Staršia zo sestier Fialkových si vyjazdila na prémiách spolu 84 750 eur.

Súčet odmien pre Slovenky bol však stále málo v porovnaní s tým, čo zarobila v sezóne 2018/19 Mikaela Shiffrinová. Americkej superstar pribudlo na bankové konto 780 425 eur.

VIDEO: Pozrite si, ako pre TV Pravda zhodnotili úspešnú kariéru Anastasie Kuzminovej slovenské športové osobnosti:

Video
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Anastasia Kuzminová #Paulína Fialková