Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reč peňazí. Ktorá zo Sloveniek na lyžiach zarobila najviac?

Práve skončená sezóna zimných športov dopriala slovenským fanúšikom množstvo radosti. Postarala sa o to najmä trojica Petra Vlhová, Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková.

26.03.2019 09:07
debata (11)
Petra Vlhová s pamätnou zlatou vojenskou... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Petra Vlhová Petra Vlhová s pamätnou zlatou vojenskou medailou prvého stupňa, ktorú si prevzala z rúk ministra obrany Petra Gajdoša.

Všetky tri počas celej sezóny potvrdzovali príslušnosť k absolútnej svetovej špičke.

Lyžiarska superstar Vlhová obsadila v celkovom hodnotení Svetového pohára druhé miesto, elitné biatlonistky Kuzminová s Fialkovou skončili v top šestke SP (tretie, resp. šieste miesto).

Najúspešnejšou zo Sloveniek čo sa týka športových i finančných výsledkov bola Vlhová. Od konca októbra 2018 do polovice marca 2019 sa dostala na pódium až 14-krát (5–6–3). Na odmenách od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) za to dostala 377 007 eur pred zdanením.

Slovenkám to na lyžiach pristane Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa teší z 3. miesta v slalome v...

Biatlon nie je pre sponzorov tak atraktívny šport ako alpské lyžovanie, ale aj v ňom sa dajú zarobiť pekné peniaze. Samozrejme, musíte patriť medzi elitu.

Medzinárodná biatlonová únia (IBU) odmeňuje na prémiách prvých 15 súťažiacich v každých pretekoch plus šesť najlepších družstiev v štafetách.

Kuzminová v práve skončenej sezóne vybojovala päť pódiových umiestnení. Sedemnásťkrát sa umiestnila v top 15 a spolu s kolegyňami vybojovala aj dve šieste miesta v štafetách. Jej celkový zárobok na pretekoch SP bol 116 750 eur.

Paulína Fialková mala skvelý vstup do sezóny, keď na podujatiach v Pokljuke, Hochfilzene a Novom Meste na Morave dosiahla sedem umiestnení v top 10. Staršia zo sestier Fialkových si vyjazdila na prémiách spolu 84 750 eur.

Súčet odmien pre Slovenky bol však stále málo v porovnaní s tým, čo zarobila v sezóne 2018/19 Mikaela Shiffrinová. Americkej superstar pribudlo na bankové konto 780 425 eur.

VIDEO: Pozrite si, ako pre TV Pravda zhodnotili úspešnú kariéru Anastasie Kuzminovej slovenské športové osobnosti:

Video
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Anastasia Kuzminová #Paulína Fialková