Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomén sezóny Bö ovládol aj posledné preteky a má všetky glóbusy

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö zvíťazil v nedeľňajších pretekoch s hromadný štartom mužov na 15 km v rámci posledného kola Svetového pohára v nórskom Osle.

24.03.2019 18:17
Johannes Thingnes Bö Foto: ,
Johannes Thingnes Bö víťazí v pretekoch mužov na 15 km s hromadným štartom počas 9. finálového kola Svetového pohára v biatlone v nórskom Holmenkollene.
debata

Dvadsaťpäťročný Nór triumfoval po bezchybnej streľbe a najrýchlejšom bežeckom výkone. Na druhom mieste skončil Nemec Arnd Peiffer, ktorý zaostal o 19,2 s. Tretí finišoval ďalší Nemec Benedikt Doll so stratou 38,0 s na najúspešnejšieho.

Trojnásobný olympijský medailista Johannes Thingnes Bö bol už pred pretekmi istým držiteľom veľkého glóbusu za celkový triumf vo SP a získal aj malý glóbus v disciplíne preteky s hromadným štartom.

V práve skončenej sezóne získal všetkých 5 glóbusov – za celkový triumf a uspel aj vo všetkých štyroch individuálnych disciplínach. Najlepším biatlonistom sezóny sa stal premiérovo v kariére a ukončil tak kraľovanie francúzskej legendy Martina Fourcada.

Práve držiteľ veľkého glóbusu z ostatných siedmich rokov, fenomenálny Martin Fourcade sa po neúspešnom účinkovaní na nedávnych majstrovstvách sveta vo švédskom Östersunde rozhodol predčasne ukončiť sezónu a v Osle neštartuje.

Sedemnásobný majster sveta Nór Johannes Thingnes Bö sa postavil už piaty raz na najvyšší stupienok v stíhacích pretekoch v aktuálnom ročníku.

Celkovo si na svoje konto pripísal už šestnásty triumf od začiatku sezóny 2018/2019 a prekonal tak rekord Francúza Martina Fourcada (2016/2017) a Švédky Magdaleny Forsbergovej (2000/2001). Počas svojej kariéry sa na vrcholných pretekoch tešil už z 37 víťazstiev.

Prvú položku v ľahu absolvovalo bezchybne 15 pretekárov, medzi nimi aj už istý držiteľ veľkého glóbusu Nór J. T. Bö. Po druhej streľbe v ľahu sa do čela pretekov J. T. Bö, jeho krajan Christiansen a Nemec Peiffer.

Práve nemecký biatlonista sa dokázal po tretej streľbe ako jediný udržať v závese za vedúcim Nórom, ktorý bol na čele s takmer 10 sekundovým náskokom.

J. T. Bö zvládol bezchybne aj poslednú položku a išiel si po ďalšie víťazstvo. Peiffer si bez problémov udržal druhú pozíciu. Na stupňoch víťazov ich doplnil ďalší Nemec Doll.

SP 2018/19 v biatlone – Oslo

Preteky s hromadný štartom mužov na 15 km: 1. Johannes Thingnes Bö (Nór.) 37:26,5 min (0), 2. Arnd Peiffer +19,2 s (0), 3. Benedikt Doll (obaja Nem.) +38,0 (2), 4. Julian Eberhard (Rak.) +42,3 (3), 5. Vetle Sjaastad Christiansen (Nór.) +44,6 s (2), 6. Lukas Hofer (Tal.) +1:07,2 min (3)

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Johannes Thingnes Bö