Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Iba 16-ročná kráľovná. Zagitovová má po olympiáde zlato aj z MS

Majsterkou sveta v krasokorčuľovaní sa na šampionáte v japonskej Saitame stala v piatok Ruska Alina Zagitovová.

22.03.2019 14:02
debata (3)
Ruská hviezda Alina Zagitovová Fotogaléria - 37 fotiek Všetky fotky
Alina Zagitovová so zlatom z MS v Saitame.

Olympijská šampiónka na tróne vystriedala Kanaďanku Kaetlyn Osmondovú. Striebornú medailu získala Elizabet Tursynbajevová z Kazachstanu, bronz putuje takisto do Ruska zásluhou Jevgenije Medvedevovej.

Len 16-ročná Zagitovová, ktorá je úradujúcou vicemajsterkou Európy, skompletizovala medailovú zbierku z vrcholných podujatí, keďže má aj európsky titul z roku 2018.

Ukázala vyzreté predstavenie, výborné v skokovej i technickej pasáži. Tursynbajevová síce skočila skvelý štvoritý salchow, ale potom sa nevyhla chybe a to ju stálo titul. Japonské reprezentantky doma medailu nezískali a skončili na 4. až 6. mieste.

Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová nepostúpila do voľných jázd z krátkeho programu a umiestnila sa na 32. priečke.

Šampionát vyvrcholí v sobotu voľnými tancami a voľnými jazdami mužov.

Ženy – po voľných jazdách:
1. Alina Zagitovová (Rus.) 237,50 bodov, 2. Elizabet Tursynbajevová (Kaz.) 75,96, 3. Jevgenija Medvedevová (Rus.) 223,80, 4. Rika Kihirová 223,49, 5. Kaori Sakamotová 222,83, 6. Satoko Mijaharová (všetky Jap.) 215,95, …, 32. Nicole RAJIČOVÁ (SR) 51,22

TV Pravda: Petra Vlhová má za sebou sezónu, o akej ani nesnívala. Aká budúcnosť čaká na slovenskú lyžiarsku hviezdu? Aj o tom diskutovala v relácii Týždeň v športe dvojica športových redaktorov Pravdy.

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Alina Zagitovová