Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová bojuje s teplom: Som silový jazdec, keď je mäkko, borím sa v snehu

Pracovná dovolenka, širší pojem, ktorý si Petra Vlhová sama definovala na vlastné pomery vo finále sezóny.

16.03.2019 16:18
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v Soldeu.
debata

Lyžiarka sa tak cíti, keď vkladá do súťaženia posledné zvyšky a neuľahčuje jej to počasie. Pod Pyrenejami sa v sobotu na konci zimy láme jar s letom, v horách 200 km severne od Barcelony sa ešte dá lyžovať.

Lenže v andorrskom Soldeu sa cez víkend rekreační lyžiari preháňali po kopcoch vo svetroch, niektorí len v tričkách. Pretekárky musia v kombinézach, svah si nevyberajú, trať im určia a v cieli padajú do protivne mäkkého snehu.

Spoločný menovateľ je teda teplo. „Ja z môjho pohľadu najviac bojujem s teplom, je to pre mňa na trati ťažké. Cítim sa v takomto počasí ako na dovolenke. Fakt s tým bojujem, aby som zostala koncentrovaná,“ konštatovala Petra, ktorá v slalome podala statočný výkon.

Tretie miesto je v jej súčasnej fazóne a v konkurencii nabudených „ľahkých váh“ maximum. O to predovšetkým za odmäku ide, najmä jej najväčšia rivalka a aj najväčšia hviezda Mikaela Shiffrinová sa v bránkach zvŕta ľahšie. Petra Vlhová mala čo robiť a keď jej do prvej jazdy hrala Bowieho hitovica „Let's Dance“, tanec to práve nebol.

Petra Vlhová v Soldeu. Foto: TASR, Martin Baumann
Petra Vlhová Petra Vlhová v Soldeu.

„Ťažko sa to vysvetľuje,“ reagovala Petra na žiadosť TASR, aby charakterizovala rozdiel medzi jazdou na ľade a na mokrom snehu. Ten rozdiel síce pozná každý rekreačný lyžiar, ale mnohí fanúšikovia nelyžujú a pretekársky to má iné špecifiká. U Vlhovej sú aj „subšpecifiká“ a Petra vzápätí definovala: „Ja som silový jazdec a keď je mäkko, strašne sa v tom borím a som pomalá. Dá sa povedať, že v tom neviem moc jazdiť.“

Jedným dychom však dodala, že sobotňajší slalom nebol úplne na „zaborenie“ a hoci sa v druhom kole za výrazného slnečného žiarenia obávala rozbitého povrchu, napokon to vypálilo dobre a druhý čas kola znamenal 13-te pódium sezóny: „Len zo začiatku bolo mäkko, ale na tom strmáku bola trať skvelá, na tú teplotu som bola milo prekvapená.“

V nedeľnom obrovskom slalome by však Petre určite sadlo, keby teploty klesli na jednociferné údaje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová