Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová po štafete: Potvrdila som, že neviem strieľať. Poliaková to zvládla

Síce z toho bolo pekné 6. miesto, dlhodobo najlepšia slovenská biatlonistka spokojná nebola. Nie s výsledkom, ale so svojim výkonom.

16.03.2019 14:58
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová.
debata (17)

Na majstrovstvách sveta vo švédskom Östersunde bežala na treťom úseku. Štafetu preberala na 11. mieste od Terézie Poliakovej a Paulíne Fialkovej odovzdala ako siedma. Napriek tomu mala výčitky.

„Už tradičné šieste miesto v tejto sezóne. Určite je to veľmi potešujúce, umiestnenie v prvej šestke je vzácne. Ako ste však videli aj podľa priebehu pretekov, všetko bolo možné. Aj víťazky absolvovali jedno trestné kolo. V dnešných podmienkach sme mohli útočiť na medailové umiestnenie,“ najprv zhodnotila.

Potom si však už nedávala servítku pred ústa a svoj výkon podrobila kritike.

„Ja si veľmi vyčítam svoj výkon. Potvrdila som, že strieľať neviem. Išla som do každej rany opatrne, chcela som prekvapiť, stiahnuť čas, aby mala Paulína lepšiu pozíciu. Znovu som to však podcenila na strelnici,“ zamyslela sa.

Slovenkám to na lyžiach pristane Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa teší z 3. miesta v slalome v...

Slovenská verejnosť tradične po pretekoch štafiet kritizuje jej najslabší článok – Teréziu Poliakovú. Tá síce na druhom úseku výrazne zaostala, Kuzminová sa jej zastala.

„Som veľmi spokojná s výkonmi Ivony a Terézie. Obidve zvládli svoj úsek,“ skonštatovala rodáčka z ruského Sibíru.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Terézia Poliaková