Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maribor slalomu vzal, obráku dal. Vlhová sa bude na finále pripravovať s mužmi

Prišla do cieľa a krútila hlavou. Neverila vlastným očiam. V druhom kole mariborského slalomu bola tretia najpomalšia. Skončila piata.

10.03.2019 15:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Odvtedy uplynul viac ako mesiac. A Petra Vlhová počas neho márne hľadá víťaznú formu v klasickom slalome z prvej polovice sezóny či prelomu rokov 2018 a 2019. Potvrdila to aj v sobotu v Špindlerovom Mly­ne.

O tretiu priečku musela tuho bojovať. Za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o priepastné dve sekundy a tri stotiny.

„V Maribore stratila svoj povestný slalomový pocit. Neviem, čím to je. Musí zamakať,“ vravel v cieli Vlhovej brat Boris.

Ani v tréningoch to nie je ono

Prinavráteniu pocitu nepomohli poctivé tréningy ani vynikajúca atmosféra v Špindlerovom Mlyne. V druhý deň predposledného podujatia Svetového pohára bolo na tribúnach a popri trati okolo desaťtisíc divákov.

„Ani v tréningoch nebýva taká, ako kedysi. Neviem, či jej obrák niečo vzal zo slalomu. Momentálne je v ňom silnejšia. Musíme to vyrovnať a viac pracovať na slalome,“ pripustil Boris Vlha.

„Stále trénujeme rovnako. Akoby v Maribore stratila sebavedomie. Odvtedy to nie je najlepšie. Nebolo to tak na majstrovstvách sveta v Aare ani teraz v Špindlerovom Mlyne,“ pripustil tréner Livio Magoni.

Petra Vlhová si slalom v Česku užila Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová.

Taliansky kouč priznal, že to boli pre Vlhovú veľmi náročné preteky. V prvej jazde si nepočínala najlepšie, v druhej bojovala, čo jej sily stačili. Proti však boli aj podmienky. V záverečnej časti trate bol sneh mäkký, lepil sa na lyže a ťažšej Vlhovej zahatal cestu za zmazaním veľkej straty po prvom kole.

„Sneh nám vzal možno tri-štyri desatiny sekundy. Dokopy sme stratili viac ako dve sekundy. To je problém. V slalome na tom nie sme najlepšie. Musíme pridať a zlepšiť to. Viem, kde urobila chyby. Odstránime ich. Momentálne je to v slalome o Mikaele, Wendy, Petre. Potom je veľká priepasť,“ zamyslel sa Magoni.

Zvykajú si na pódiá

Päťdesiatpäťročný expert odmieta tvrdenia o tom, že by sa na poklese fazóny v klasickom slalome podpísala únava. Priznáva, že v tíme už je cítiť blížiaci sa koniec náročnej sezóny.

„Dve pódia a 160 bodov – to je dobré za každých okolností. Vždy chcem, aby sme za víkend získali aspoň sto bodov. Keď to je o šesťdesiat viac, je to v poriadku,“ vravel spokojne Magoni.

{* koniec-sablona *}

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video

„Získať toľko bodov je skvelé. Každé pódium sa ráta. Bohužiaľ, Petra na prvé dve nemala. Nie je to samozrejmosť. Je náročné sa udržať na špici. Obdivujem Shiffrinovú, že to zvláda. Pomaly si na to zvykáme aj my,“ pritakal Boris Vlha.

Dnes spolu so sestrou odletí do Andorry. V Soldeu vyvrcholí Svetový pohár finále. V Pyrenejách ich už bude čakať väčšia časť tímu. A aj hviezdna tréningová spoločnosť.

„Jediné, o čo môžeme bojovať, je obrovský slalom. V celkovom hodnotení aj v hodnotení klasického slalomu je rozhodnuté. Budeme trénovať obrák v španielskej La Moline. Po boku Francúzov na čele s Alexisom Pinturaultom a Švajčiarmi, napríklad s Ramonom Zenhäusernom. Chceme otestovať aj nové lyže,“ priblížil Magoni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni