Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová bojovala ako levica. Spravila sedem chýb, ale dobehla šiesta

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová na majstrovstvách sveta vo švédskom Östersunde skončila v stíhacích pretekoch šiesta, keď za víťazkou zaostala o 1:41,3 min.

10.03.2019 14:28
Denise Herrmannová Foto: ,
Denise Herrmannová.
debata (8)

Na 10 km trati vynikla so zlatým finišom Nemka Denise Herrmannová pred Nórkou Tiril Eckhoffovou (+31,4) a ďalšou Nemkou Laurou Dahlmeierovou (+31,6).

Po prvej streľbe v ľahu bola na čele pretekov Nemka Dahlmeierová o necelú sekundu pred Nórkou Tandrevoldovou. Kuzminová po dvoch nepresných výstreloch klesla na 7. miesto so stratou 26,2 s na priebežne prvú pretekárku.

Po druhej položke v ľahu sa na prvé miesto dostala Nemka Herrmannová o pol sekundy pred domácu Brorssonovú. Kuzminová bola po ďalších dvoch chybách na strelnici priebežne 8. s viac ako minútovým mankom na čelo pretekov. Prvá položka v stoji zamiešala poradím.

Prvé miesto patrilo Brorssonovej, ktorá viedla o viac ako 30 s pred nemeckým duom Herrmannová, Dahlmeierová. Kuzminová do tretice netrafila dva terče a patrilo jej 9. miesto so stratou 1:45,6 min na vedúcu pretekárku.

Do záverečného bežeckého úseku vyrazila ako prvá Herrmannová o 22,1 s pred krajankou Dahlmeierovou. Priebežne tretia Eckhoffová sa však dotiahla na Dahlmeierovú a v cieľovej rovinke ju dokázala predbehnúť a odsunula Nemku na tretie miesto.

Kuzminová bola po celkovo siedmej chybe na 7. mieste, no dokázala sa posunúť na konečnú 6. priečku.

„Sedem chýb je dosť. Stále bola šanca v každej jednej položke sa zlepšiť a bojovať s tými najlepšími, no už som videla, že tie, ktoré sa posunuli dopredu, mali už veľký náskok. Niekomu dnes prialo viac šťastie, než mne. Napriek tomu som sa snažila stále bojovať aj na trati a aj na strelnici. Nič som nevzdávala, no pre virózu dutiny trpia a dnes som mala naozaj pocit, akoby som mala namiesto hlavy balón. Navyše mi zaľahlo v uchu, mala som zlý pocit a problém koncentrovať sa na strelnici. Bolo to vidieť už na nástrele. Tak som v pretekoch išla ako stroj a vďaka tomu bol slušný bežecký čas,“ povedala po pretekoch Kuzminová.

V nedeľu sú v Östersunde ešte na programe stíhacie preteky mužov na 12,5 km od 16.30 h.

Stíhacie preteky žien na 10 km: 1. Denise Herrmannová (Nem.) 31:45,9 min (2), 2. Tiril Eckhoffová (Nór.) +31,4 s (2), 3. Laura Dahlmeierová (Nem.) +31,6 (1), 4. Marte Olsbuová-Roiselanová (Nór.) +1:35,0 min (4), 5. Hanna Öbergová (Švéd.) +1:35,0 (5), 6. Anastasia Kuzminová (SR) +1:41,3 (7), … 37. Ivona Fialková (SR) +4:52,6 (7)

TV Pravda: Bývalá reprezentantka Martina Halinárová a športový redaktor Pavol Komár hodnotia šance Sloveniek pred blížiacimi sa MS v biatlone v relácii Týždeň v športe – biatlonový špeciál

Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová