Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová: Vlhová nepotrebuje na veľký glóbus jazdiť všetky disciplíny

Veronika Velez-Zuzulová bola pre slovenské lyžovanie priekopníčka víťazstiev v slalome Svetového pohára.

09.03.2019 22:26
Veronika-Velez Zuzulová, Petra Vlhová Foto: ,
Veronika-Velez Zuzulová.
debata (1)

Petra Vlhová na ne nadviazala a od tejto sezóny už pridáva aj triumfy v obrovskom slalome. Podľa bývalej reprezentantky môže jej úspešná nasledovníčka pomýšľať v budúcnosti na veľký glóbus bez toho, aby víťazila ešte aj v rýchlostných disciplínach.

Vlhová nazbierala 1235 bodov, ktoré má momentálne na konte v celkovom poradí SP, len vďaka výsledkom v slalome, „obráku“ a paralelnom slalome. Nahráva jej, že ten sa má v seriáli objavovať častejšie.

Už istá víťazka hlavnej sezónnej trofeje Mikaela Shiffrinová z USA dosiahla aj tri úspechy v super-G v rovnakom počte štartov, no jej hlavný zdroj bodov naďalej pochádza z technických disciplín.

„Mikaela tiež nevhupla hneď do kĺzavých, aj keď ich jazdí, tak nie celú sezónu. V rýchlostných súťažiach sa stávajú zranenia a je dôležité riešiť to s rozumom. Petra má na to, aby aj v nich dosahovala veľké výsledky, ale musí byť opatrná. Myslím si, že keď bude pravidelne víťaziť v slalomoch a obrovských slalomoch, má šancu získať veľký krištáľový glóbus. Ak k tomu pridá pár štartov v kĺzavých súťažiach, bude to len bonus,“ povedala Velez-Zuzulová, ktorá v Špindlerovom Mlyne na vlastné oči zažila Vlhovej piatkový triumf.

Petra Vlhová (vpravo) prijíma gratuláciu od... Foto: TASR, Martin Baumann
Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová Petra Vlhová (vpravo) prijíma gratuláciu od Veroniky Velez-Zuzulovej po triumfe vo Flachau.

Neprekvapilo ju, že Vlhová začala dominovať v technicky najvýraznejšej alpskej disciplíne:

„V piatok iba potvrdila, že titul majsterky sveta v obrovskom slalome jej zaslúžene patrí. Myslím si, že bolo len otázkou času, kedy jej to vyjde aj v ňom. Petra si pripravovala zodpovedne a vždy pred sezónou hovorila, že v tejto disciplíne je kvalitne nachystaná, no nevedela to ukázať v pretekoch. Teraz sa jej to podarilo a prichádza jeden úspech za druhým.“

Velez-Zuzulová sa po kariére a popri materských povinnostiach venuje televíznemu spolukomentovaniu, v českom stredisku si úlohu premiérovo vyskúšala na „obráku“:

„Bolo to úžasné a prežívala som to rovnako ako asi všetci fanúšikovia. Tešila som sa, že Petra zajazdila tak, ako zajazdila. Som rada, že v pozícii spolukomentátorky mám s ňou blízky vzťah, tým to mám jednoduchšie. O to viac to robím s radosťou, rozprávam o niekom, koho si veľmi vážim a koho mám veľmi rada.“

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová