Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová po 3. mieste: Nebol to môj deň. V slalome mám na čom pracovať

Pôjdem ako guľa, sľúbila Petra Vlhová (23) bývalej kolegyni Veronike Velez-Zuzulovej na prehliadke trate druhého kola sobotňajšieho slalomu v Špindlerovom Mlyne.

09.03.2019 18:28 , aktualizované: 10.03.2019 10:26
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová sa teší z 3. miesta.
debata (2)

No v pretekoch to opäť nebola Liptáčka zo začiatku sezóny. Urobila viac chýb ako zvyčajne, priznala aj problémy s technikou. Bojovná povaha jej však napokon priniesla dvanáste pódium v sezóne.

„Som tretia, ale mám viac ako dvojsekundovú stratu na prvé miesto. Mám na čom pracovať,“ vravela slovenská lyžiarka po pretekoch, ktoré ovládla Mikaela Shiffrinová pred Wendy Holdenerovou.

Máte ďalšie pódiové umiestnenie, 24. v kariére. Ste spokojná s tretím miestom?

Samozrejme. Nesmierne sa teším. Pocity sú neuveriteľné. Niečo ma však aj mrzí.

Čo?

Nebol to môj deň. Nabrala som viac ako dvojsekundovú stratu na prvé miesto. Mám na čom pracovať. Tretie miesto je super. V piatok som bola prvá, v sobotu tretia.

Ako ste zvládali náročné podmienky?

Nedá sa s nimi nič robiť. Navyše, počas jazdy som robila také veci, ktoré som dlho nerobila. V sobotu sa mi to stalo asi po dvoch rokoch. Musím na slalome popracovať. Uchádza mi technika. Vieme, kde musíme popracovať. Sezóna je však krásna.

Čo ste robili inak počas jazdy?

Sú to technické veci. Moja technika je nie taká dobrá ako na začiatku sezóny.

Aj váš brat Boris hovoril, že ste po piatom mieste v Maribore akoby stratili dobrý slalomový pocit. Čím to je?

Neviem. Snažím sa to zistiť. Zatiaľ som na to neprišla.

Môže to byť obrákom, v ktorom ste momentálne najlepšia zo všetkých?

Áno, možno je to preto. V živote to tak býva. Raz sa darí v tom a potom zasa niekde inde. Je náročné to skĺbiť. Snažíme sa o to.

Druhé slalomové kolo bolo lepšie?

Hneď po štarte som urobila chyby. Potom som sa snažila ísť naplno a dať do toho všetko. Nakoniec mi to stačilo, aj keď možno so šťastím. Taký je šport. Celý deň nebol najlepší, ale sú aj také.

Bolo ťažké sa na slalom skoncentrovať, keď ste deň predtým vyhrali obrovský slalom?

Áno. Ešte nemôžem povedať, že som sa to naučila. Z každého dňa sa snažím poučiť. Niečo už viem, ďalšie veci prídu. Je to čoraz lepšie. Stále to nie je dokonalé. Zvládla som to dobre, zabojovala som a teším sa.

Čo hovoríte na víťazstvo Shiffrinovej?

Je úžasná. Som rada, že s ňou môžem zvádzať vzrušujúce súboje a porovnávať sa. Motivuje ma k lepším výkonom počas celej sezóny, lebo si dlhodobo udržiava vysokú výkonnosť. Je veľmi silná.

Ako hodnotíte celý víkend v Špindlerovom Mlyne?

Veľmi pozitívne. Všetko bolo super. Fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru. Mikaela aj ja sme povedali, že keď sme stáli na štarte, počuli sme ich z cieľa až hore. Je to povzbudzujúce a niekedy aj náročnejšie. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom za skvelú atmosféru. Sú úžasní. Bolo to skvelé podujatie Svetového pohára. Nemám žiadne výhrady, možno len k počasiu. Ale s tým nič neurobíme.

Chystáte sa na finále Svetového pohára do Soldeu. Boli ste tam už niekedy?

Ešte nie.

Ako ste naladená?

Po tomto víkende skvele. Trochu si oddýchnem a v pondelok letíme do Andorry. Sústredím sa najmä na obrovský slalom, kde je to stále otvorené. Budeme sa obráku venovať aj v tréningu.

Ešte vládzete?

Po Aare som bola doma. Naštartovala som sa. Neriešim, že za týždeň bude koniec sezóny. Možno si to poviem pred poslednými pretekmi. Momentálne som nastavená tak, ako keby ma čakali ďalšie preteky.

Medzinárodná lyžiarska federácia nechce usporadúvať preteky Svetového pohára v menších horách, len v Alpách či Pyrenejách. Obáva sa počasia. Prijali by ste viac podujatí na Slovensku či v Čechách?

Bola by som najšťastnejšia, keby sa konalo viac Svetových pohárov na Slovensku či v Česku. Bolo to skvelé. V Špindlerovom Mlyne si to užili pretekárky i diváci. Keď si to porovnám s Jasnou – boli to najlepšie Svetové poháre. Verím, že to kompetentní videli a čoskoro sa to zmení. V mojich silách to nie je. A verím, že nebudeme musieť čakať ďalších osem rokov, aby boli v Špindlerovom Mlyne ďalšie preteky.

Práve tie najlepšie pretekárky tú silu majú. Keď niečo povie Shiffrinová alebo Vlhová, má to váhu…

(úsmev) Tak teda hovorím, že by mali do Čiech aj na Slovensko pridať viac pretekov. Teraz je to už na nich.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová