Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťastný otec Vlha: Je ťažké udržať si stále rovnakú výkonnosť. Iba Miša to vie

Bol stredobodom hlúčiku slovenskej radosti v Krkonošiach. Hoci má Igor Vlha okolo dvoch metrov, strácal sa. V huriavku fanúšikov spod Tatier. Slovenských vlajok. Oslavných výkrikov. Nastrčených rúk.

09.03.2019 15:48
Igor Vlha Foto: ,
Otec Petry Vlhovej Igor.
debata

Otec slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej ich s radosťou stískal. Prijímal gratulácie. Vymieňal si komplimenty s konkurenciou, priateľmi, partnermi. Skrátka všetkými, ktorí pomohli vytvoriť túto krásnu liptovskú rozprávku. Má svetový rozmer a aj obligátny skvelý blížiaci sa záver. Ako máločo, čo sa urodí na Slovensku. Igor Vlha si to uvedomuje.

„Len chvíľku chlapci, chystám sa za Petrou,“ hovoril novinárom.

Čo boli jeho prvé slová adresované dcére?

„Pogratuloval som celému tímu, Petru som vystískal. Sme tretí, je to dobré. Pódium je super. Oba dni boli skvelé,“ hodnotil vydarený víkend svojej ratolesti.

Vlhová si užívala podporu tisícov slovenských fanúšikov. Vytvárali taký hluk, že hrubý hlas jej otca znel ako šepot.

„Myslím si, že lepšia atmosféra bola len pred tromi roky v Jasnej. Skvelá kulisa,“ hovoril presvedčivo. Nemožno mu oponovať.

Petra Vlhová počas 2. kola slalomu žien. Foto: TASR, Martin Baumann
Petra Vlhová Petra Vlhová počas 2. kola slalomu žien.

Vlha priznal, že v slalome to momentálne nie je to pravé víťazné orechové. Ako bolo na prelome rokov 2018/19. Potvrdil sa to aj vo Špindlerovom Mlyne.

„Súhlasím – prvé kolo veľká strata, druhé veľký boj. Sme tretí, počasie nebolo ideálne. Ráno snežilo, lepilo sa to na lyže. Pódium sa však počíta. Je tam istá periodicta. Stále je však v trojke. A to je skvelé,“ mädlil ruky Vlha.

Už niekoľkokrát priznal, že sa na dcéru rád pozerá. Na jej silu na lyžiach i parádnu sériu v obrovskom slalome.

„Peťa absolvovala jeden z najdlhších obrákov v sezóne. Napriek tomu vládala a tlačila. Je na tom skvele kondične,“ pochválil dcéru. „Momentálne je v obráku lepšia. Asi to tak má byť. Wendy jazdila na začiatku sezóny horšie ako teraz. Je ťažké udržať si rovnakú výkonnosť. Iba Miša to vie…“ uzavrel s úsmevom Igor Vlha.

Pokojne k Shiffrinovej mohol pridať aj dcéru. Veď z 24 pódiových umiestnení zaknihovala v tomto ročníku rovnú polovicu.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Igor Vlha