Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová po 1. kole: Išla som veľmi zle. Robila som chyby od začiatku do konca

Naposledy, keď takto husto snežilo, ovládla slalomové preteky vo Flachau. Odvtedy Petra Vlhová vo svojej srdcovej disciplíne nezvíťazila. A všetko nasvedčuje tomu, že sa to nezmení ani teraz.

09.03.2019 11:06
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na slalomovej trati v českom Špindlerovom Mlyne.
debata (3)

Slovenská lyžiarka v piatok ovládla obrovský slalom na predposlednom podujatí v Špindlerovom Mlyne. V klasickom však po prvom kole figuruje na štvrtej priečke. Na líderku MIkaelu Shiffrinovú stráca 1,33 sekundy. Rovnaký rozdiel bol aj po včerajšej úvodnej jazde obráku. Len v opačnom garde.

„Išla som veľmi zle. Robila som chyby. Od štartu až do cieľa. Musím sa pozrieť na videu, čo sa stalo. Strácala som od začiatku až do konca,“ vravela v cieli Vlhová.

Do cieľa sa vybrala ako prvá z 58 štartujúcich. Najlepšiu trať nevyužila podľa svojich predstáv. Po prvom kole je na štvrtej priečke. V druhom (štartuje o 13.30) ju čaká tuhý boj o pódium.

„Sneží, viditeľnosť je horšia. V polke trate sa nám sneh lepí na okuliare. Nič nevidíme, ale každý má rovnaké podmienky. Mohla som využiť najlepšiu trať, ale nestalo sa. Trať nebola až taká zlá, možno mi nesadlo, ako to bolo postavené,“ hľadala príčiny nie najlepšej jazdy Vlhová.

Dvadsaťtriročná Liptáčka nevidí šance na víťazstvo vo svetlých farbách.

„Reálne? Stať sa môže čokoľvek. Vieme o tom, že pokiaľ je takáto strata, líderka si to udrží. Mám pred sebou ešte druhé kolo. Dám do neho všetko,“ sľúbila Vlhová.

Ukáže pred tisíckami slovenských divákov vo Špindlerovom Mlyne opäť bojovného ducha?

{* koniec-sablona *}

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová