Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šprint aj s Kuzminovou. Ale nie je to najlepšie, vravel pred štartom Kuzmin

Individuálne súťaže biatlonistov na jubilejných 50. majstrovstvách sveta vo švédskom Östersunde sa začali v piatok šprintom žien.

08.03.2019 14:20 , aktualizované: 16:01
USA SR Biatlon SP 8.kolo šprint Foto: ,
Anastasia Kuzminová po šprinte v Salt Lake 14. februára 2019.
debata

Na štarte nechýbala ani slovenská medailová nádej Anastasia Kuzminová, ktorá sa pre ochorenie rozhodovala do poslednej chvíle, či nastúpi. Definitíva padla po nástrele pred pretekmi.

„Nasťa bude štartovať, no zdravotne to nie je úplne najlepšie, tak uvidíme, ako to dopadne,“ povedal po nástrele pre TASR tréner a manžel Daniel Kuzmin.

V dejisku šampionátu panovalo mrazivé počasie –5 stupňov Celzia, počas dňa padal sneh, pred štartom ho trochu ubudlo, a na strelnici prevažoval mierny vietor.

Štart úvodných individuálnych pretekov – šprintu na 7,5 km žien bol o 16.15 h, nástrel približne hodinu predtým. Na štartovej listine figurovali zo Sloveniek okrem Kuzminovej (štartové číslo: 43) aj sestry Paulína (49) a Ivona (69) Fialkové a Terézia Poliaková (5).

Trojnásobná olympijská víťazka Kuzminová pre chorobu vynechala už štvrtkový štafetový mix, v ktorom Slováci obsadili 12. miesto. Na facebooku napísala:

„Veľmi ma to mrzí, chystala som sa na celý program pretekov. Nečakane, pred odchodom do Švédska, som ochorela. Cestovný deň a presun do Östersundu ma oslabili. Dva dni v posteli a dve tréningové jednotky. Bojujem o to, aby som sa postavila na štart rýchlostných pretekov.“

Östersund organizuje MS tretíkrát v histórii po rokoch 2008 a 1970. Tradičné miesto podujatí SP, ktorých sa nahromadilo už 21, má 44-tisíc obyvateľov a charakterizuje ho aj tamojší kraj s názvom Jämtland, odvodený od obyvateľov Jämtlanti, v preklade vytrvalí a húževnatí, čo sú vlastnosti, ktoré by mohli uplatniť v konkurencii vyše 300 biatlonistov z 37 krajín aj slovenskí reprezentanti.

TV Pravda: Bývalá reprezentantka Martina Halinárová a športový redaktor Pavol Komár hodnotia šance Sloveniek pred blížiacimi sa MS v biatlone v relácii Týždeň v športe – biatlonový špeciál

Video
debata chyba