Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej slalomové šance sa zvyšujú. Shiffrinová trénovala inú disciplínu

Svetový pohár alpských lyžiarok sa tento víkend po ôsmich rokoch vráti do českého pohoria Krkonoše. Stredisko Špindlerov Mlyn bude dejiskom piatkového obrovského slalomu (8. marca) a o deň neskôr i klasického slalomu.

07.03.2019 07:41
vlhová shiffrin Foto: ,
Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová na MS v Aare.
debata (2)

Ozdobou oboch disciplín budú isto súboje dvoch najúspešnejších lyžiarok vrcholiacej sezóny Svetového pohára – Američanky Mikaely Shiffrinovej a Slovenky Petry Vlhovej.

Shiffrinová je už istou víťazkou celkovej klasifikácie SP, ako aj hodnotenia klasického slalomu. Rada by však do svojej zbierky pridala aj ďalšie malé krištálové glóbusy.

Zatiaľčo Vlhová v rámci prípravy na podujatie v Špidlerovom Mlyne absolvovala preteky Európskeho pohára na domácom kopci v Jasnej (vyhrala slalom i obrák), americká superstar trénovala v Taliansku.

„Takto sa usmievate, keď nájdete miesto, ktoré je dobré pre vašu myseľ, dušu i tréning. Ďakujem Trentino za pohostinnosť. Áno, toto sú moje lyže na super G, čo môže znamenať len jednu vec. Uhádnete, akú?,“ napísala na sociálnych sieťach Shiffrinová.

Američanka vedie hodnotenie super G s 300 bodmi, ale tesne za ňou sú Tina Weiratherová z Lichtenštajnska (268 bodov) a Rakúšanka Nicole Schmidhoferová (253). Po viacerých zrušených pretekoch sa pôjde super G už len na záverečnom podujatí SP na budúci týždeň v Andorre.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová