Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyžovanie, beh či motorka, Petra má v sebe stále súťažného ducha, tvrdí Boris Vlha

Petra Vlhová počas víkendu spríjemnila lyžiarom v Jasnej dovolenkový pobyt a sebe pomohla v príprave na záver jej dosiaľ najúspešnejšej sezóny v kariére.

04.03.2019 14:49
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová zdraví fanúšikov v cieli 2. kola Európskeho pohára v obrovskom slalome v Jasnej.
debata

Pred záverečnými dvoma zastávkami Svetového pohára si odskočila na domovský svah na Záhradky, kde dvoma víťazstvami najlepším spôsobom spropagovala dobre zorganizované podujatie Európskeho pohára.

„Nevedeli sme na sto percent, čí prídeme. Ani sme to nejako veľmi nepropagovali cez sociálne siete, ale nakoniec aj tak prišlo dosť ľudí. Petra je rada, že sa mohla ukázať svojim fanúšikom doma na Slovensku, ale pozerala sa aj na seba. Išlo nám v prvom rade o to, aby absolvovala súťaže, ktoré ju dobre pripravia na Svetový pohár v Špindlerovom Mlyne,“ skonštatoval Boris Vlha, Petrin brat a stály člen tímu druhej najlepšej ženy aktuálneho poradia vo Svetovom pohári.

Víkend Petry Vlhovej v Jasnej Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v cieli druhého kola obrovského...

„Rozhodli sme sa v tíme, že absolvujeme preteky v Jasnej ako kvalitný tréning pred nadchádzajúcimi podujatím v Špindlerovom Mlyne. Tam sme predtým dva dni trénovali, ale podmienky na kopci neboli ideálne. Aj preto sme dali prednosť ceste do Jasnej, hoci plánovaný presun vrtuľníkom nám zrušili 10 minút pred odletom a na rozhodovanie sa sme mali 5 minút. Myslím si, že s výsledkom môžeme byť spokojní,“ vysvetlil Vlhovej tréner Livio Magoni.

Zatiaľ čo Magoni prvýkrát viedol svoju zverenkyňu ako tréner v pretekoch EP na Slovensku, Boris Vlha pripomenul rokmi overenú pravdu, že jeho sestra nerobí súťažné lyžovanie „polovičato“. Stále sa snaží o stopercentný výkon. A je jedno, či ide o majstrovstvá sveta, Svetový pohár, Európsky pohár či výkonnostne najslabšie obsadené fisové preteky.

Do Jasnej Vlhová zavítala ako čerstvá trojnásobná medailistka z majstrovstiev sveta v Aare, a hoci nezdolala konkurenciu o niekoľko tried, víťazstvá v obrovskom slalome aj slalome si vybojovala.

Majsterka sveta v obrovskom slalome Petra... Foto: TASR, Dušan Hein
Petra Vlhová, Boris Vlha Majsterka sveta v obrovskom slalome Petra Vlhová a jej brat Boris počas slávnostného privítania v rodnom Liptovskom Mikuláši po návrate z Are.

„Určite ani tieto domáce súťaže nebrala tak, že sa ide len spustiť z kopca. Preteky sú preteky, to platí vždy v lyžovaní, behu či na motorke. Petra má v sebe súťažného ducha, vždy pôjde naplno,“ vysvetlil Boris Vlha. Pár vetami sa vrátil aj ku krátkemu oddychu doma v Liptove po návrate z majstrovstiev sveta a triumfálnom privítaní niekoľkotisícovým fanúšikovským davom v Liptovskom Mikuláši.

„Petra si počas piatich dní doma oddýchla najmä psychicky. Samozrejme, nie je to také, že päť dní ležala v posteli. Na kondičke pracovala aj v domácich podmienkach. Predtým bola mesiac preč z domu a už mala toho dosť,“ podotkol po sobotňajšom obrovskom slalome EP v Jasnej.

V nabitom kalendári Petry Vlhovej v sezóne 2018/2019 zostáva odjazdiť už len štvoro pretekov Svetového pohára, po dva v slalome a obrovskom slalome. Najbližšou zastávkou bude v piatok a sobotu tento týždeň český Špindlerov Mlyn, najúspešnejšia sezóna 23-ročnej Liptáčky vyvrcholí o týždeň neskôr rovnakou kombináciou pretekov v andorskom Soldeu v rámci finále SP.

Petra Vlhová v cieli prvého kola slalomu... Foto: SITA, Milo Fabian
vlhová slalom Petra Vlhová v cieli prvého kola slalomu Európskeho pohára v Jasnej.

Vlhová už má isté celkové druhé miesto v slalome, ale v obrovskom slalome za určitých okolností ešte môže pomýšľať aj na celkový triumf, čiže malý glóbus.

„Blíži sa koniec sezóny a vtedy je to už najmä o hlave. Keď si predstavíte, že o 15 dní je koniec, treba ešte odovzdať posledné sily a udržať si pozornosť. V tom obrovskom slalome to môže byť ešte zaujímavé,“ rozlúčil sa Boris Vlha.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Európsky pohár v lyžovaní #Boris Vlha