Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Polícia zverejnila exkluzívne zábery. Takto prebiehal krvný doping

Kvintetu pretekárov, ktorých počas majstrovstiev sveta v severských lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde zatkli v súvislosti s dopingom, hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

01.03.2019 09:27 , aktualizované: 11:37
Max Hauke Foto: ,
Max Hauke (vľavo) na ZOH v Soči a počas pristihnutia pri dopingu.
debata (6)

Uviedol to vo štvrtok hovorca prokuratúry v Innsbrucku Hansjörg Mayr pre agentúru APA.

Rakúska a nemecká polícia podnikla v stredu šestnásť razií a zadržala celkovo deväť ľudí pri antidopingovej akcii. Medzi nimi figurovali bežci na lyžiach: Max Hauke a Dominik Baldauf z Rakúska, Estónci Karel Tammjärv a Andreas Veerpalu a kazašský dvojnásobný bronzový medailista z MS Alexej Poltoranin.

Troch pretekárov po štvrtkovom výsluchu prepustili na slobodu. Agentúra DPA uviedla, že ide o oboch Rakúšanov a Poltoranina. Tí poskytli vyšetrovateľom rozsiahle informácie a priznali sa k užívaniu krvného dopingu. Estónci sú stále zadržaní a podrobujú sa výsluchu.

Rakúsky web vol.at navyše zverejnil video z razie rakúskej polície na MS v klasickom lyžovaní. Ukazuje, ako polícia prichytila bežca na lyžiach Maxa Haukeho priamo pri krvnom dopingu. Pozrite si video.

Vyšetrujú osobu, ktorá zverejnila video

Rakúske úrady uviedli, že začali vyšetrovanie trestného činu proti osobe, ktorá zverejnila video z policajnej razie v súvislosti s podozrením na doping. Podľa rakúskej polície osobu, ktorá publikovala spomenutý materiál, už s okamžitou platnosťou zbavili funkcie. Previnilca však bližšie neidentifikovali. Počas stredajšej policajnej razie v dejisku majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní v Seefelde aj neďalekom Nemecku zatkli dovedna deväť osôb podozrivých z dopingu vrátane piatich bežcov na lyžiach.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #alexej poltoranin #Max Hauke #Dominik Baldauf #Andreas Veerpalu