Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Medzi päticou zatknutých lyžiarov je aj hviezdny Kazach

Kazašský olympijský výbor vo štvrtok potvrdil, že Alexej Poltoranin je medzi päticou bežcov na lyžiach, ktorých zatkla rakúska polícia v súvislosti s najnovším dopingovým prípadom.

28.02.2019 10:18
Fínsko Lyžovanie Beh SP muži 15 km klasicky Foto: ,
Alexej Poltoranin.
debata (2)

„Nášho športovca budeme obhajovať,“ vyhlásila hovorkyňa Kazašskej federácie bežeckého lyžovania Samal Nauryzovová a dodala, že čakajú na dôkazy o jeho dopingových prehreškoch.

Rakúske úrady vzali do väzby dvoch rakúskych, dvoch estónskych a jedného kazašského športovca v stredu priamo na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde. V spolupráci s nemeckou políciu zatkli aj ďalších štyroch ľudí.

Dvojnásobný bronzový medailista z MS Poltoranin sa mal spolu s domácim Maxom Haukem a Estóncami Karelom Tammjarvom a Andreasom Veerpaluom pôvodne predstaviť v stredajších pretekoch na 15 km klasicky, no do tých už nezasiahli.

Druhý zatknutý Rakúšan bol Dominik Baldauf, ktorý spolu s Haukem obsadil v nedeľňajšom tímovom šprinte 6. miesto. Oboch lyžiarov zamestnáva rakúska polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #bežecké lyžovanie #alexej poltoranin