Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Andreas Žampa sa v super G nepredstaví. Štart v Bansku zrušilo nočné sneženie

Za zrušené sobotňajšie preteky v superobrovskom slalome mužov v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa neuskutoční náhrada.

23.02.2019 09:36 , aktualizované: 15:27
Andreas Žampa Foto: ,
Andreas Žampa v prvej časti alpskej kombinácie, super-G, v Bansku.
debata

Dôvodom zrušenia bola bohatá snehová nádielka v noci na sobotu a nepredvídateľné poveternostné podmienky v dejisku podujatia. Na štart sa mal postaviť aj slovenský reprezentant Andreas Žampa.

„Do konca sezóny už nemáme kam zaradiť náhradné preteky,“ vyhlásil riaditeľ Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) pre mužské podujatia Markus Waldner. Z rovnakých príčin sa nebude jazdiť náhrada ani za minulotýždňový obrovský slalom v Garmisch-Partenkirchene.

V aktuálnom ročníku sú na programe ešte dva super G – budúcu nedeľu v nórskom Kvitfjeli a 14. marca v rámci finále SP v Soldeu v Andorre. Lídrom priebežného poradia SP v superobrovskom slalome je Rakúšan Vincent Kriechmayr so ziskom 236 bodov, za ním nasleduje jeho krajan Matthias Mayer (233), taliansky čerstvý majster sveta z Aare Dominik Paris (230) a Nór Aleksander Aamondt Kilde (227). Na nedeľu je v Banskom naplánovaný obrovský slalom mužov.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Andreas Žampa #super G #Svetový pohár v alpskom lyžovaní