Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Liptovský Mikuláš veľkolepo privítal majsterku sveta Vlhovú!

Plné námestie skandujúcich ľudí vítalo v Liptovskom Mikuláši zlatú Petru Vlhovú. Dojatá trojnásobná medailistka z majstrovstiev sveta prišla medzi fanúšikov sprevádzaná rodičmi a bratom. Nadšený dav vykrikoval jej meno a búrlivo tlieskal.

22.02.2019 16:38 , aktualizované: 18:16
debata (15)

VIDEO: Liptovský Mikuláš hrdo privítal majsterku sveta Petru Vlhovú. Pozrite si video.

Video

"Som šokovaná, koľko ľudí sem prišlo. Je to pre mňa niečo neskutočné,“ povedala Petra so slzami v očiach po príchode na pódium.

"Za tým, čo som dosiahla, je veľa driny. Som veľmi šťastná, že ste sem prišli a môžem sa s vami tešiť,“ prihovorila sa publiku. "Postupne si uvedomujem, že som majsterka sveta, čo som pred sezónou vôbec nepredpokladala. S mojím tímom sme to ale dokázali. Aj s vami, lebo cítim, že ste so mnou. V podstate celé Slovensko je na nohách. Ďakujem, že ste prišli a tieto veci s vami môžem osláviť,“ ukázala na tri cenné medaily, ktoré jej viseli na krku.

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč vyzdvihol jej úspech v konkurencii Rakúšaniek, Talianok, Francúzok či Američaniek. "Je úžasné, že majsterka sveta je zo Slovenska a z Liptovského Mikuláša,“ povedal.

Privítanie Petry Vlhovej v Liptovskom Mikuláši Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Február 2019: Slávnostného privítanie majsterky...

Zároveň ďakoval jej rodičom, trénerom a celému realizačnému tímu. "Ale najmä vám Petra za to, že talent, ktorý je vo vás, rozvíjate. Neľutujete žiadny čas na tréning, tvrdé prípravy a výsledok sa dostavil,“ uzavrel odovzdajúc jej cenu primátora mesta.

Následne otvorili šampanské, pričom Vlhová nezaprela veselú povahu a postriekala ním ľudí stojacich v prvých radoch.

Stretnutie s fanúšikmi bolo pre Petru veľmi emotívne. Pripomenula, že ich podporu si nesmierne váži. "Je pre mňa prekvapením, že ich prišlo toľko. Preto som sa aj rozplakala, keď som ich po príchode sem videla. Je úžasné, že toľko ľudí skanduje moje meno. Napriek tomu, že na súťažiach ich nevidím, veľmi ich cítim. Pretože viem, čo sa okolo mňa a na Slovensku deje. Som rada, že konečne som s nimi mohla byť aspoň takto,“ povedala.

Petra Vlhová krája tortu počas slávnostného... Foto: TASR, Dušan Hein
Petra Vlhová Petra Vlhová krája tortu počas slávnostného privítania po návrate z úspešných MS na Námestí osloboditeľov v jej rodnom Liptovskom Mikuláši.

Na jednej strane jej to dáva obrovskú silu, no na druhej pocit veľkej zodpovednosti a vedomie, že treba tvrdo pracovať. "Treba makať ešte viac ako doteraz, aby som podávala ešte lepšie výkony a aby sme sa takto mohli tešiť možno každý rok,“ podotkla s úsmevom.

Po náročnom mesiaci sa doma zdrží do stredy, pričom chce okrem suchých tréningov konečne aj oddychovať. Slovenské svahy v týchto dňoch brázdiť neplánuje.

"Majstrovstvá sveta boli náročné nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Takže teraz si naozaj trochu oddýchnem a pripravím sa na záver sezóny, aby to dopadlo čo najlepšie,“ dodala a trpezlivo išla rozdávať autogramy množstvu fanúšikov.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Liptovský Mikuláš #Petra Vlhová