Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Môže napodobniť legendu. Vlhová pôjde slalom so šestkou na drese

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v sobotňajšom slalome na majstrovstvách sveta vo švédskom Are predstaví so štartovým číslom 6. V záverečnej ženskej súťaži bude útočiť aj na vstup do medzinárodnej histórie.

15.02.2019 21:12
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová so zlatou medailou z obrovského slalomu.
debata

Dvadsaťtriročná Vlhová už vybojovala pre Slovensko premiérové individuálne pódium i víťazstvo na MS.

Ak by zopakovala úspech zo štvrtkového obrovského slalomu, stala by sa prvou ženou od Talianky Deborah Compagnoniovej v roku 1997, ktorá získala zlaté „double“ v oboch technických disciplínach na jedných MS.

Predtým to dokázalo len päť lyžiarok: Erika Hessová (1982), Hanni Wenzelová (1980), Marianne Jahnová (1962), Andrea Meadová-Lawrenceová (1952) a Dagmar Romová (1950).

Petra Vlhová so zlatou medailou na MS Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (vľavo) vystrúhala grimasu pri...

V prípade zisku ktorejkoľvek medaily napodobní Marcela Hirschera, ten dosiaľ ako jediný lyžiar v histórii medzi mužmi či ženami bral na jednom šampionáte kov v alpskej kombinácii, obrovskom aj špeciálnom slalome. Rakúšanovi sa to podarilo na MS 2017.

Prvé kolo slalomu je na programe o 11.00, druhé sa začne o 14.30 h. V piatok panovali v Are takmer jarné teploty a nad nulou by malo byť aj v sobotu, v noci navyše hrozia dažďové prehánky. Na organizátorov opäť čaká práca, aby napriek počasiu pripravili čo najlepšiu trať.

Ako prvá na majstrovskú trať vyrazí Rakúšanka Katharina Liensbergerová, dvojku bude mať americká favoritka Mikaela Shiffrinová a trojku dvojnásobná majsterka sveta v kombinácii Švajčiarka Wendy Holdenerová.

Úradujúca olympijská šampiónka Frida Hansdotterová bude mať v avizovanej rozlúčke so svetovým šampionátom číslo 7.

TV Pravda: Pozrite si lyžiarsky špeciál v relácii Týždeň v športe (vysielané 4.2.2019).

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #MS v alpskom lyžovaní 2019