Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyžiarska veľmoc je v šoku. Hirscher ochorel, zostane Rakúsko bez zlata?

Po siedmich z jedenástich disciplín svetového šampionátu lyžiarov - zjazdárov vo švédskom Aare sú Rakúšania stále bez zlatej medaily a začínajú sa obávať, že to tak môže zostať až do konca.

13.02.2019 17:10
Marcel Hirscher Foto: ,
Marcel Hirscher.
debata (3)

V ženskom slalome a obrovskom slalome reálne nemajú adeptku na zlato a ich najväčší tromf v technických disciplínach medzi mužmi Marcel Hirscher nie je zdravý.

V stredu neohrozený vládca Svetového pohára zrušil mediálne aktivity s odôvodnením, že je chorý. „Naša medailová nádej nie je zdravotne v poriadku,“ píšu rakúske médiá v obavách.

Obhajca titulov v slalome aj obrovskom slalome zo St. Moritzu 2017 vynechal alpskú kombináciu a do dejiska svetového šampionátu sa presunul až v stredu 13. februára. Predtým sa Hirscher v pokoji pripravoval v domácich podmienkach v Reiteralme a Annabergu.

Dve a pol hodiny pred plánovaným mediálnym termínom však Hirscherov zástupca Sten Ilek odkázal rakúskym novinárom, že „mediálne aktivity nie sú možné, lebo Marcel je prechladnutý a bolí ho krk.“

Alpská veľmoc číslo 1 Rakúsko je v medailovej tabuľke krajín na MS 2019 s bilanciou 2 strieborné a 2 bronzové medaily až na 7. mieste. Tesne za Rakúšanmi sú Slováci vďaka dosiaľ jednému striebru Petry Vlhovej.

TV Pravda: Pozrite si náš lyžiarsky špeciál v relácii Týždeň v športe (vysielané 4.2.2019).

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hirscher #MS 2019 v alpskom lyžovaní