Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialková odletela do Talianska. Prečo vynechá preteky v USA?

Kanada počas víkendu biatlonu príliš nepriala. Väčšina pretekárov a pretekárok absolvovala v Canmore v rámci 7. kola Svetového pohára len jednu - a aj to skrátenú súťaž - a z mrazivých podmienok sa rýchlo poberala preč.

12.02.2019 20:47
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata

Výnimkou neboli ani slovenské reprezentantky Anastasia Kuzminová a Paulína Fialková. Každá z nich sa však z Kanady pobrala iným smerom.

Tretia žena v aktuálnom poradí SP Kuzminová na americkom kontinente zostáva a počas víkendu sa predstaví na podujatí 8. kola SP v Salt Lake City. V Utahu pôjde šprint (štvrtok) i stíhacie preteky (sobota).

Fialková si zvolila iný program. S výhľadom na svetový šampionát, ktorý je na programe v termíne od 7. do 17. marca vo švédskom Östersunde, bude trénovať v talianskej Anterselve.

„Radšej sa stiahnem na dva týždne a urobím tu kvalitnú prípravu pred majstrovstvami sveta. Radšej to, ako sa naháňať za bodmi do ‚sveťáku‘. Aj tak sa dva preteky v hodnotení škrtajú a mne sa škrtnú práve tie, ktoré v USA nepôjdem,“ uviedla Fialková pre RTVS.

Piata pretekárka v hodnotení SP bude trénovať v najvyššie položenom biatlonovom stredisku v Európe – vo výške 1600 metrov.

„Budú to dva bloky. Prvý ľahký blok, kde možno využijem aj skialpy. Po troch regeneračných dňoch už bude nasledovať taká klasická príprava,“ dodala Fialková.

Jej trénerka Anna Murínová je s aktuálnou formou svojej zverenkyne spokojná.

„Sme na tom dobre – najmä bežecky. Strelecky sú určité výkyvy, ale to je v hlave. Na vrchol sezóny formu ešte doladíme,“ povedala Murínová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #SP v biatlone #Paulína Fialková