Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová? Vyhrá sto pretekov a vezme mi rekord, vie Stenmark

Po odchode Lindsey Vonnovej do športového dôchodku budú ohrozovať dlhoročný rekord švédskej legendy Ingemara Stenmarka už len dvaja lyžiari. A u oboch je Stenmark presvedčený, že ho prekonajú.

12.02.2019 16:00
APTOPIX Sweden Alpine Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová na MS v Aare.
debata

Na svahoch teraz vládnu Rakúšan Marcel Hirscher a predovšetkým Američanka Mikaela Shiffrinová, ktoré má len 23 rokov a vie vyhrávať všetky disciplíny.

„Ako Marcel, tak i Mikaela ho môžu prekonať a tiež prekonajú. Ale kto skôr? To nemám potuchy. Ale Mikaela určite vyhrá vyše sto pretekov,“ povedal šesťdesiatdvaročný Stenmark na majstrovstvách sveta v Aare pred utorkovou tímovou súťažou.

Ingemar Stenmark a Lindsey Vonnová na MS v Aare. Foto: Reuters, LEONHARD FOEGER
ALPINE-WORLD/ Stenmark Ingemar Stenmark a Lindsey Vonnová na MS v Aare.

Legendárny Švéd počas svojej éry vyhral vo Svetovom pohári 86 pretekov. Ten posledný vo februári 1989 v Aspene, keď mal 32 rokov a bol v seriáli najstarším lyžiarom. Vonnovú o sen stať sa rekordérkou pripravili problémové kolená, zastavila sa pred pár dňami na čísle 82.

Najbližšie Stenmarkovmu zápisu je teraz Hirscher. Dvadsaťdeväťročný Rakúšan tiež dominuje v obrovských i klasických slalomoch. Zatiaľ v SP vyhral 68 pretekov, všestranná Američanka Shiffrinová 56.

„Je pekné o tom hovoriť, ale úprimne: nijako mi na tom nezáleží, pretože sa to nedá porovnávať. Prináša mi to ale publicitu. Teraz, keď Lindsey skončila a bola dosť blízko, bol som zase vo všetkých novinách. Aj v Los Angeles si o mne mohli prečítať. To je celkom dobré,“ usmieval sa Stenmark.

TV Pravda: Pozrite si lyžiarsky špeciál v relácii Týždeň v športe (vysielané 4.2.2019).

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hirscher #Mikaela Shiffrinová #Ingemar Stenmark