Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magoni pred obrákom: Ide len o prvé až tretie miesto. Ostatné sa nepočíta

Na pondelok plánovaná kvalifikácia obrovského slalomu žien na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní v Aare sa neuskutočnila. Petra Vlhová tak využila krátku pauzu, opustila dejisko svetového šampionátu a trénovala v pokojnejšom prostredí mimo záujmu fanúšikov a médií.

12.02.2019 11:09
debata (4)
Petra Vlhová na MS v Aare so striebornou... Foto: SITA/AP, Gabriele Facciotti
vlhová Petra Vlhová na MS v Aare so striebornou medailou za alpskú kombináciu.

„Odišli sme trénovať mimo Aare. Vraciame sa v utorok,“ potvrdil pre denník Šport Vlhovej kouč Livio Magoni.

V Aare sa bude bojovať v ženskom obrovskom slalome o medaily vo štvrtok 14. februára. Prvé kolo sa uskutoční od 14.15 h,. druhé od 17.45 h.

Medzi 100 prihlásenými pretekárkami zo 47 krajín figuruje aj Petra Vlhová. Víťazka dvoch obrovských slalomov v tejto sezóne Svetového pohára v Semmeringu a Maribore bude jednou z favoritiek najtechnickejšej disciplíny.

Pozíciu Slovenky si veľmi dobre uvedomuje aj jej taliansky tréner. Zároveň však upozornil na špecifiká svetového šampionátu v porovnaní s pretekmi Svetového pohára.

„Chcem, aby Petra predviedla to najlepšie, čo vie a nech je rýchla. Na majstrovstvách sveta však neviete, čo sa stane. Mohli ste to vidieť v ženskom super G, kde bolo veľa prekvapení a takisto aj v kombinácii, kde napríklad rakúska zjazdárska špecialistka Ramona Siebenhoferová predviedla výborný slalom a napokon skončila štvrtá,“ uviedol Magoni pre Šport a dodal:

„Slalomová jazda vyšla aj bronzovej Nórke Ragnhild Mowinckelovej. Na druhej strane, v zjazde zase prekvapila Petra. Každý lyžiar na tomto podujatí necháva na kopci všetko. Tu sa bojuje len o prvé až tretie miesto. Ostatné sa nepočíta. Nikto teda nevie, čo sa môže stať.“

TV Pravda: Pozrite si lyžiarsky špeciál v relácii Týždeň v športe (vysielané 4.2.2019).

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #MS v alpskom lyžovaní 2019