Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomenálna bilancia. Sáblíková má 18. titul svetovej šampiónky

Rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková sa v nemeckom Inzelli stala piatykrát v kariére majsterkou sveta na 3000 metrov.

07.02.2019 19:20
Nemecko Rýchlokorčuľovanie Sáblíková Foto: ,
Češka Martina Sábliková sa teší po zisku zlatej medaily na 3000 m trati na MS v nemeckom Inzelli.
debata (2)

Tridsaťjedenročná česká hviezda dlhých tratí, ktorá vzhľadom k priebehu sezóny nepatrila k hlavným favoritkám na víťazstvo, získala už 18. svetovej zlato v kariére.

Trojnásobná olympijská víťazka Sáblíková štartovala v poslednej desiatej rozjazde a aj na horšom ľade prekonala časom 3:58,911 v rekorde dráhy výkony všetkých súperiek. Zverenkyňa trénera Petra Nováka porazila dovtedy vedúcu Holanďanku Antoinette de Jongovú o rovnú polsekundu, tretia Natalya Voroninová z Ruska mala už viac ako sekundový odstup.

„Rada by som našla nejaká správne slová, čo k pretekom povedať, ale ide to hrozne ťažko. Keď som videla, že za časom je jednotka, tak som tomu nechcela uveriť. Ako veľmi som si to užívala a ako veľmi veľkú radosť mám, teraz ani nejde opísať,“ povedala po pretekoch staronová šampiónka, ktorá bola na predchádzajúcich MS v Kórei v roku 2017 na 3000 metrov druhá.

Sáblíková po nie príliš vydarenom vstupe do sezóny vyladila ideálne formu na jej vrchol. Pred týždňom na Svetovom pohári v Hamare si práve na 3000 m pripísala prvé víťazstvo v ročníku a dnes ho zopakovala v ešte silnejšej konkurencii. Piatym zlatom na 3000 m zároveň vyrovnala rekordnú bilanciu legendárnej Nemky Gundy Niemannovej-Stirnemannovej.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rýchlokorčuľovanie #Martina Sábliková