Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská šanca pre Vlhovú. Shiffrinová vynechá alpskú kombináciu

Mikaela Shiffrinová získala v utorok svoj prvý cenný kov na MS v Aare. S minimálnym náskokom vyhrala superobrovský slalom.

06.02.2019 07:00
Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová (vpravo) s Mikaelou Shiffrinovou.
debata (8)

Pre americkú superstar to bola už štvrtá medaila z MS v kariére. Od striebornej Talianky Sofie Goggiovej aj bronzovej Švajčiarky Corinny Suterovovej ju delili decimetre. Rečou čísel dve, respektíve päť stotín sekundy.

Druhou disciplínou na MS pre Shiffrinovú mala byť piatková alpská kombinácia (11.00 zjazd, 16.15 slalom), ale Američanka potvrdila, že ju vynechá. Vzrástli tak šance pre Petru Vlhovú, ktorá sa bude musieť vyrovnať s pozíciou top favoritky pretekov.

„Veľmi dlho som nad tým rozmýšľala. Cítim, že z toho mám v hlave ping pong. Ale ja a môj tím sme sa napokon rozhodli, že alpská kombinácia by už bola príliš v programe MS. Najťažšie je ukojiť moju túžbu po súťažení tak, aby som zostala v pohode fyzicky i psychicky a zostali mi sily na zvyšok sezóny,“ napísala Shiffrinová na sociálnych sieťach a dodala:

„S tímom veríme, že kombinácia slalom, obrovský slalom bude dostačujúca. Prajem všetkým dievčatá veľa šťastia, vidíme sa počas obráku.“

Obrovský slalom je na programe MS vo štvrtok 14. februára, klasický slalom o dva dni neskôr.

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #MS v alpskom lyžovaní 2019