Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odkaz Ledeckej: Pochopte, že na elitu nemám. Olympiáda bola iba výnimka

Zatiaľ čo americká hviezda Mikaela Shiffrinová preberala zlato za svetový titul v super G, olympijská víťazka Ester Ledecká sa zadúšala slzami. Po dvadsiatom siedmom mieste v Aare dúfala, že si ľudia uvedomia, že jej olympijské zlato v rovnakej disciplíne bolo zatiaľ výnimkou.

05.02.2019 22:10
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká v cieli super G vo švédskom Aare.
debata (8)

„Veľmi pozitívna vec je, že veľa ľudí azda pochopí, že ešte nemám na to dostať sa medzi elitu. Že to naozaj na olympiáde bola len výnimka. A budú mi fandiť a budem môcť zasa len prekvapiť,“ povedala Ledecká novinárom na štadióne.

Skoro pred rokom šokovala olympijským triumfom v superobrovskom slalome a odvtedy čelia prehnaným očakávaniam. Vo Svetovom pohári došla v tejto disciplíne najlepšie jedenásta.

V Aare na trať vyrazila s číslom 29 v čase, keď sa zhoršila viditeľnosť. „Nečakala som, že bude takto oblačno, že neuvidím ani na krok. Brala som si akurát iné okuliare, ale ten rozdiel bol veľký. To bola trošku škoda,“ ľutovala.

Od začiatku na súperky strácala a po svojej jazde bola posledná z tých, čo preteky dokončili. „Veľa vecí sa nevydarilo. To, myslím, bolo evidentné,“ priznala. Porazila len Rumunku a Mexičanku.

„Z hľadiska pozitívnych vecí by som vypichol, že som to zišla až do cieľa, čo je fantastické. Takže som si aspoň obzrela kopec,“ povedala dvadsaťtriročná lyžiarka.

„Myslím si, že som urobila mnohým ľudom radosť. Bohužiaľ tým, čo mi to zrovna neprajú. Takže sa budem snažiť nabudúce, rovnako ako som sa snažila teraz,“ odkázala Ledecká kuvikom.

Na otázky vydržala odpovedať len krátko, pretože sa rozplakala. V slzách potom tlieskala medailistkám a počúvala americkú hymnu na počesť Shiffrinovej.

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Ester Ledecká #MS 2019 v alpskom lyžovaní