Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinovej odkaz pre Vlhovú: Jeden nezdar neskazí skvelú sezónu

V Maribore získala víťazné double a tým najlepším spôsobom sa naladila na blížiaci sa svetový šampionát vo Švédsku. Aj tam bude Mikaela Shiffrinová patriť medzi top favoritky na zisk viacerých cenných kovov.

03.02.2019 16:17
debata (3)
Mikaela Shiffrinová oslavuje triumf v... Foto: Reuters, BORUT ZIVULOVIC
ALPINE-SKIING/WOMEN Shiffrinová Mikaela Shiffrinová oslavuje triumf v mariborskom slalome.

Americká superstar najskôr spoločne so svojou slovenskou kolegyňou Petrou Vlhovou ovládli piatkový obrovský slalom, keď triumfovali v identickom čase. Po klasickom slalome o deň neskôr už stála na najvyššom stupienku sama.

„Ďakujem Maribor. V náročných podmienkach ste nám vytvorili skvelé podmienky. Vďaka patrí aj fanúšikom, ktorí pripravili skvelú atmosféru,“ napísala Shiffrinová na svojom facebooku.

Vlhovej sobotňajší slalom nevyšiel podľa predstáv. Po 1. kole bola síce druhá, ale v tom druhom dosiahla až 29. najlepší čas. Celkovo to stačilo na piate miesto.

„Petra Vlhová sa neustále zlepšuje – v slalome aj obrovskom slalome. Každú z nás núti, aby sme jazdili lepšie. Chcem jej odkázať, že jeden zlý deň počas inak skvelej sezóny nič neznamená. Rešpekt,“ odkázala Američanka svojej rivalke.

Petru Vlhovú previezol do dejiska MS vo švédskom Aare vládny špeciál SR. Podobný presun ešte v sobotu večer zvolila aj Shiffrinová, ktorá však mala inú spoločnosť ako Slovenka.

Američanka zobrala do lietadla svoje kamarátky-kolegyne. Do Aare s ňou leteli Slovinka Ilka Štuhecová, Švajčiarka Wendy Holdenerová i Talianka Federica Brignoneová.

Na palube si dali pohár vína a užili si množstvo zábavy. Príjemnú spoločnosť ocenila aj Holdenerová.

„Sme športovkyne, ktoré súťažia proti sebe. Ale dnes sme si užili veľa zábavy, ako keby sme boli kamarátkami od detstva,“ napísala Švajčiarka na instagrame a pridala spoločnú fotku z letiska v Aare.

Progres Petry Vlhovej v aktuálnej sezóne zhodnotila pre TV Pravda jej bývalá reprezentačná kolegyňa a dnes lyžiarska expertka Jana Gantnerová ml. Pozrite si video:

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #MS v alpskom lyžovaní