Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej otec: Je lepšie, že piate miesto prišlo teraz, ako na MS

Okolo Petry Vlhovej sa vytvoril tradičný kruh. Po chvíli jej na zamračenej tvári vyčaril úsmev. Vo vnútri je kruh ešte silnejší, ako vyzerá navonok. Vytŕča z neho otec Igor Vlha. A nielen robustnou postavou.

03.02.2019 11:36
Vlhová vlha otec Foto: ,
Petra Vlhová a jej otec Igor Vlha.
debata (1)

Je akýmsi tmelom, ktorý spája celý Ski Vlha tím. Pomáha mu prekonať víťazné i tie menej radostné chvíle. V Maribore si počas piatka a soboty vyskúšal obe situácie. Zvládol ich s tradičným nadhľadom a úsmevom na tvári.

„Celkovo musíme Maribor hodnotiť pozitívne. Máme za sebou parádny trip. Na konte 145 bodov, prvé a piate miesto. Možno, keby to bolo v opačnom garde, boli by sme ešte viac spokojní,“ vrátil sa k výsledkom ostatného podujatia Svetového pohára.

Vlha každé preteky svojej dcéry prežíva veľmi emotívne. Nechýbajú pohľady do nebies. Oddelenie sa od davu. Prežehnávanie sa. Zatínanie pästí od radosti i mávnutie nimi, keď to náhodou nevypáli na víťazstvo či pódium. Druhú možnosť si v tejto sezóne vyskúšal len ojedinele.

Slalom Petry Vlhovej v Maribore Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu žien...

„Necítim žiadne sklamanie. Šnúra bola neskutočná, sezóna je famózna. Petra urobila veľký progres v paralelnom slalome i obráku. Žiadne lamentovanie nepripadá do úvahy,“ zdupľoval Vlha.

Sám však na oplátku priznal, že druhá žena v celkovom hodnotení slalomu i v boji o veľký krištáľový glóbus, išla bez iskry.

„Treba sa držať pri zemi. Môže to vyjsť, aj nemusí. Nič sa nestane, ak sa to nepodarí. Sezóna je famózna, celkovo máme 1043 bodov. Lyžovanie je raz hore, raz dole,“ pripomína Vlha. Spoločne s tímom ho čaká ďalšia výzva – majstrovstvá sveta v Aare.

„Je lepšie, že piate miesto prišlo teraz, ako na svetovom šampionáte. Išli sme dole o dva schodíky a musíme pracovať. Budeme a pôjdeme nimi opäť hore,“ prisľúbil Vlha a pobral sa späť do rodinného kruhu. Jeho dcére vytvára skvelé prostredie na oslavu úspechov i prekonávanie zlyhaní.

Progres Petry Vlhovej v aktuálnej sezóne zhodnotila pre TV Pravda jej bývalá reprezentačná kolegyňa a dnes lyžiarska expertka Jana Gantnerová ml. Pozrite si video:

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Igor Vlha