Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritický Magoni: Petra nelyžovala ani v jednej jazde, bolo to zlé

Výrečný. Pre Talianov nie je táto vlastnosť ničím výnimočným. Skôr naopak - je jedným z poznávacích znakov.

02.02.2019 17:51
Slovinsko Maribor SP obrovský slalom ženy Foto: ,
Livio Magoni gratuluje Petre Vlhovej (vpravo) k víťazstvu v piatkovom obrovskom slalome SP v Maribore.
debata (7)

Tento prívlastok pokojne sedí aj na Livia Magoniho. Tréner Petry Vlhovej je otvorený každej žiadosti. O rozhovor, fotografiu či pozdrav.

Temperamentný.

Aj táto charakterová črta je pre Talianov špecifická. Štyridsaťpäťročný odborník nepatrí medzi výnimky. Prejavilo sa to po sobotňajšom slalome.

Nevysoký Magoni nervózne pochodoval v cieľovom priestore. Na niekoľko minút ho dokonca opustil. Neskôr sa vrátil na záverečný ceremoniál a potom si našiel čas aj na niekoľko zvedavých otázok médii.

„Petra dnes nelyžovala. Ani v jednej jazde. Bolo to veľmi zlé. Neudržala si koncentráciu z piatka, keď vyhrala obrovský slalom. Vo Svetovom pohári je to takto,“ začal Magoni.

Slalom Petry Vlhovej v Maribore Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu žien...

Na trať i teplo v mariborskom stredisku sa odmietol vyhovárať. Uviedol najlepší možný príklad.

„Nemyslím si, že to bolo traťou. Pozrite si čas Shiffrinovej. Išla posledná a pozrite ako to dopadlo. V tom nebol problém,“ reagoval Magoni.

Po prvej jazde sa snažil svojej zverenke pomôcť.

„Pozhovárali sme sa a snažili sme sa niečo zmeniť. Som sklamaný, že nie sme na pódiu. Piatym miestom sme na seba zvýšili tlak,“ pripustil.

Magoni sa so slovensko-talianskym Vlha tímom presunie do Aare, kde ich v pondelok čaká prvý tréning zjazdu. Nasledujúci program pred majstrovstvami sveta ovplyvnia najmä poveternostné podmienky.

„Pôjdeme tri disciplíny – slalom, kombináciu a obrovský slalom,“ dementoval Magoni správy o absolvovaní zjazdu aj super G.

S akými ambíciami?

„Celý rok tvrdím, že Aare nie je dôležité. Sú to len jedny preteky. Buď to vyjde alebo nie. Dôležité je pre mňa, aby sme boli na pódiu na konci sezóny v celkovom hodnotení. Zatiaľ sme na tom dobre,“ uzavrel Magoni.

Progres Petry Vlhovej v aktuálnej sezóne zhodnotila pre TV Pravda jej bývalá reprezentačná kolegyňa a dnes lyžiarska expertka Jana Gantnerová ml. Pozrite si video:

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Livio Magoni