Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová skladá puzzle. Keď má všetky časti, je veľmi rýchla

"Čo to má znamenať?!" Tak znela otázka trénera Petry Vlhovej Livia Magoniho svojmu kolegovi na trati Šimonovi Klimčíkovi. Fyzioterapeut slovenskej lyžiarky totiž v cieli hlásil dojazd Mikaely Shiffrinovej do cieľa piatkového obrovského slalomu v Maribore.

01.02.2019 17:14
Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová (vpravo) s Mikaelou Shiffrinovou po spoločnom víťazstve v obrovskom slalome v Maribore.
debata

„Počul som informáciu o tom, že na ostatnom medzičase Petra stráca. Povedal som si: Okej, tak budeme druhí. Keď mi Šimon do vysielačky v cieli povedal, že vyhrala Shiffrinová, zmieril som sa s tým. Potom doplnil, že o 0,00 sekundy. Pozeral som sa na seba s ostatnými trénermi a nechápal som. Tréner Shiffrinovej Mike Day mi však zablahoželal, že sme urobili kus dobrej práce,“ priblížil v cieli Magoni.

Taliansky kouč neskôr pochopil, čo mu Klimčík práve zdelil. Vlhová sa stala víťazkou spoločne so svojou najväčšou rivalkou Shiffrinovou.

Víťazný obrovský slalom Petry Vlhovej v Maribore Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (vpravo) s Mikaelou Shiffrinovou...

„Prvé kolo išla Petra veľmi dobre. Urobila malé chyby v dvoch bránach. Druhé kolo bolo ešte lepšie. Chyba, ktorú urobila, vyplynula z toho, že šla na plný plyn. Pred druhou jazdou sme verili, že to Petra môže dokázať. Mikaela je vždy pod tlakom, keď sa na ňu Petra nalepí. Nebojí sa jej. Napriek tomu je aj pre mňa prekvapením, že Petra v závere zmazala polsekundovú stratu,“ priznal Magoni.

Nebola to jediná vec, ktorou ho 23-ročná rodáčka z Liptovského Mikuláša prekvapila. „Tímu som hovoril, že je to šialené. Nečakal som, že vyhrá dva obrovské slalomy v jednej sezóne. Nejaké pódia áno, ale víťazstvá? To nie,“ pripustil Magoni.

Bývalý kouč Slovinky Tiny Mazeovej si v Maribore užíval nevídanú pozornosť. Domáci fanúšikovia mu nezabudli, že z vynikajúcej Mazeovej urobil megahviezdu svetového lyžovania.

„Je pekné vidieť, že vaša práca prináša ovocie a výsledky. Vtedy s Tinou bol ten ošiaľ skvelý a teraz sa to deje aj s Petrou. Zmenila sa vlajka, ale nie zápal. Cítim zadosťučinenie, že som urobil niečo dobré pre Slovinsko aj Slovensko. Lenže pozor: Mazeová bola šampiónkou, už keď som ju trénoval, Vlhová je len na začiatku tejto cesty,“ vysvetlil rozdiel Magoni.

Pred slovinskými novinármi chválil Vlhovej progres. Priznal, že v lete tvrdo pracovala a je to vidieť.

„Technika, kondícia, výživové doplnky, strava, mentalita – vo všetkom sa zlepšila. Sú to časti puzzle. Keď všetky do seba zapadnú, je Petra veľmi rýchla,“ doplnil Magoni.

Verí, že to potvrdí aj v sobotňajšom slalome.

„Opäť budeme bojovať o pódium,“ sľúbil.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Livio Magoni