Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Zajtra chcem byť lepšia ako dnes, motivuje Rajičovú

Návraty bývajú rôzne. New York vymenila za Bratislavu - a pohrávala sa s myšlienkou, že krasokorčuľovaniu dá zbohom. Láska k skokom a piruetám to Nicole Rajičovej nedovolila.

01.02.2019 12:29 , aktualizované: 15:16
debata
Video

„O konci kariéry som rozmýšľala, no nehovorila som to verejne. Povedala som, že si dávam motivačnú pauzu. Nemala som chuť pokračovať ďalej, nechcela som každý deň trénovať. V Bratislave som však našla výborné podmienky – a aj ďalšiu motiváciu zajtra byť lepšia ako dnes,“ vysvetlila. Na nedávnom európskom šampionáte v Minsku skončila deviata, po krátkom programe bola piata.

Jeho ukážkou sa začalo piatkové stretnutie slovenskej reprezentantky na pôde Športového centra polície s médiami. Nicole svoje vystúpenie aj úsmevne komentovala: „Teraz som si akurát vypla mozog,“ podotkla krátko predtým, keď pohybom zareagovala na prvé tóny hudby. „Trojitý lutz, dvojitý rittberger,“ priblížila úvodnú kombináciu skokov. „Tu som sa trochu zamotala a stratila v hudbe,“ uviedla po piruete. "

Na čo myslela, keď si po dojazdení opäť zapla mozog a počula potlesk? „Chvalabohu, ďakujem všetkým. Cítila som neskutočné uľahčenie v srdci, vrátiť sa po ôsmich mesiacoch nekorčuľovania a dávať sa dokopy nebolo ľahké. Z toho, čo som natrénovala za dva-tri mesiace, som mala veľkú radosť, opäť ma to chytilo,“ zdôraznila.

Nicole Rajičová na stretnutí s novinármi po ME... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Nicole Rajičová Nicole Rajičová na stretnutí s novinármi po ME v Minsku.

Priznala sa, že účasť na majstrovstvách Európy neplánovala, miesto v prvej desiatke ju potešilo.

"Krasokorčuľovanie ma začalo opäť baviť, nemusela som myslieť na tlak, na súťaže, na výkony, na olympiádu, na nič. Začala som korčuľovať, ľúbim skákať dvojitý axel. Uvedomila som si, že ma to stále baví, a tak som si dávala vyššie ciele: opäť sa naučiť trojité skoky. Keďže som už pracovala na Slovensku, kompetenetní mi povedali – skús odjazdiť šampionát štyroch krajín, čo je aj domáci šampionát.

Nicole Rajičová na ME v Minsku. Foto: Reuters, VASILY FEDOSENKO
Rajičová Nicole Rajičová na ME v Minsku.

Mala som pred sebou konkrétny cieľ, aby som sa na tréningoch len tak neflákala. Keď som v Budapešti získala slovenský titul, nominovali ma na majstrovstvá Európy – a vtedy som sa začala naozaj pripravovať na veľkú súťaž. Pôvodne som plánovala, že vynechám celú sezónu, ale keď ma to opäť pohltilo, tak čo som mala robiť? Na Európe som sa chcela predstaviť v normálnej forme, aby som neurobila hanbu Slovensku ani sebe," zasmiala sa uvoľnene.

Zdôraznila, že vydarený krátky program ju povzbudil: „Keď toto dokážem urobiť za dva-tri mesiace, čo potom dokážem, keď dám ďalšie dva? Začala som s kraťasom, teraz sa musím zlepšiť vo voľnej,“ naznačila.

O jeden a pol mesiaca bude svetový šampionát v japonskej Saitame. „Nie je ľahké skĺbiť prácu s krasokorčuľo­vaním. Šesťkrát do týždňa som na ľade, trénujem dvojfázovo, večer kombinujem beh s posilňovňou. Na diaľku konzultujem s trénerom, posielam mu videá jednotlivých prvkov – a podľa toho mi radí. Je to však na mne, viem, čo potrebujem. Ešte však nie som tam, kde by som chcela byť.“

Pri otázke o prípadnej účasti v olympijskom Pekingu 2022 sa opäť schuti zasmeje.

„Som rada, že dnes večer sa pôjdem pokorčuľovať. Odjazdím túto sezónu a uvidím, čo mi povie zdravie, či mi vydrží motivácia. Na majstrovstvá sveta však pôjdem. Rada by som zopakovala taký pekný krátky program ako v Minsku a zlepšila voľnú jazdu. Nechcem urobiť v závere hlúpe chybičky, ako pád po dvojitom axli – a možno pridám aj ďalší troják,“ vraví odhodlane.

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Nicole Rajičová