Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepšie prvé kolo. Vlhová s ním však nie je spokojná

Vytrvalý dážď. Plusové teploty. Sneh len na vynikajúco pripravenej zjazdovke.

01.02.2019 07:21
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu v Maribore.
debata

Ani nepriaznivé počasie neodradilo stovky fanúšikov. Rýchly pohľad na tribúny i miesta okolo trate napovedal, že sú rozdelení na dve polovice. Slovenskú a slovinskú.

Obe sa po prvom kole dnešného obrovského slalomu poriadne tešili. Domáci priaznivci z ôsmej priečky najväčšej nádeje Mety Hrovatovej, tí spod Tatier – tradične – z Petry Vlhovej.

Víťazný obrovský slalom Petry Vlhovej v Maribore Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (vpravo) s Mikaelou Shiffrinovou...

„Nešlo sa mi až tak zle. Strednú pasáž som nemala dobrú. Cítila som, že priečim lyže. Hoci som do niektorých bránok chodila neskoro, snažila som sa lyže púšťať čo najviac. Zatiaľ som druhá,“ hodnotila prvú jazdu v upršanom Maribore.

Napriek chybám bola jej najlepšia v kariére, aspoň čo sa týka umiestnenia. Vlhová bola doteraz najlepšie tretia pred dvomi týždňami v talianskom Kronplatzi (nakoniec skončila štvrtá). Pri víťazstve v Semmeringu na konci roka 2018 figurovala po prvej jazde na štvrtej priečke.

„Neriešim, či prší. Snažím sa ísť naplno. Tak, ako by svietilo slnko. Podklad je dobrý. Je to strašne ľadové. Dúfam, že to vydrží do druhého kola aj do zajtrajšieho slalomu,“ doplnila Vlhová, ktorá na líderku Mikaelu Shiffrinovú stráca 0,48 sekundy. Pred treťou Tessou Worleyovou má nepatrný – desaťstotinový – náskok.

Od 13.00 je na programe druhé kolo. A je skvelé, že sa opäť bude niesť v duchu Vlhovej snahy o zisk druhého pódia v obrovskom slalome.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní