Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španiel Fernández sa s kariérou rozlúčil ziskom siedmeho zlata za sebou

V mužskom európskom krasokorčuľovaní na vrchole nič nové - Španiel Javier Fernández získal na ME v Minsku už siedme zlato za sebou.

26.01.2019 13:44
Javier Fernández Foto: ,
Víťazná jazda Javiera Fernándeza.
debata

Je to však jeho posledný takýto úspech, keďže už skôr oznámil koniec kariéry po súťaži v Bielorusku. Dvadsaťsedemročný španielsky reprezentant síce figuroval po štvrtkovom krátkom programe až na treťom mieste za dvojicou Rusov Koľadom a Samarinom, no v sobotu popoludní vo voľnej jazde previedol vydarený výkon.

K zisku zlata mu pomohlo aj zlyhanie suverénneho lídra po krátkom programe Michaila Koľadu. V sobotu viackrát spadol a klesol až na piatu priečku. Striebro si vyjazdil Alexander Samarin a bronz Talian Matteo Rizzo, ktorý sa oproti štvrtku posunul nahor o sedem pozícií. Slovenský reprezentant Michael Neumann v krátkom programe obsadil 35. miesto a nepostúpil do voľných jázd.

Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní – Minsk (Biel.) – sobota:
Muži – konečné poradie (po voľnej jazde): 1. Javier Fernández (Šp.) 271,56 bodu, 2. Alexander Samarin (Rus.) 269,84, 3. Matteo Rizzo (Tal.) 247,08, 4. Kévin Aymoz (Fr.) 246,34, 5. Michail Koľada (Rus.) 240,87, 6. Daniel Grassl (Tal.) 236,70, … v krátkom programe: 35. Michael Neuman (SR) 53,38 – nepostúpil do voľných jázd

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Javier Fernández