Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmidhoferová dosiahla v Ga-Pa premiérové víťazstvo v super-G

Rakúska lyžiarka Nicole Schmidhoferová zvíťazila v sobotňajšom superobrovskom slalome Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene a pripísala si premiérový triumf v tejto disciplíne.

26.01.2019 13:34
Nicole Schmidhoferová Foto: ,
Nicole Schmidhoferová.
debata

Dvadsaťdeväťročná Schmidhoferová v tohtosezónnej edícii SP vyhrala už tretie preteky, predtým uspela v dvoch zjazdoch v kanadskom Lake Louise. Na druhej priečke skončila na zjazdovke Kandahar s odstupom 23 stotín sekundy Talianka Sofia Goggiová, tretia bola Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,45 s).

Slovensko v disciplíne nemalo zastúpenie, Petre Vlhovej patrí v celkovej klasifikácii naďalej druhá priečka za americkou suverénkou Mikaelou Shiffrinovou. Tá sa v Ga-Pa nepredstavila, napriek tomu má v hodnotení disciplíny 32-bodový náskok pred Tinou Weiratherovou z Lichtenštajnska, ktorá finišovala na ôsmej priečke.

Jury až trikrát presunula štart pretekov, dôvodom bolo husté sneženie a s tým súvisiaca znížená viditeľnosť na trati. Namiesto 10.00 h sa súťaž začala s 90-minútovým oneskorením, keď sa poveternostné podmienky ustálili. Schmidhoferová si na druhom medzičase vybudovala náskok 43 stotín sekundy, čím položila základ víťazstva.

„Cítila som, že mám veľmi dobre pripravené lyže a mohol by z toho byť slušný výsledok. Vydala som zo seba maximum a vyšlo to perfektne. Z prvého víťazstva v super-G mám obrovskú radosť, je to ‚cool‘ pocit,“ povedala Schmidhoferová v rozhovore pre stanicu ORF.

Výsledky super-G žien v Garmisch-Partenkirchene:
1. Nicole Schmidhoferová (Rak.) 1:19,98 min., 2. Sofia Goggiová (Tal.) +0,23 s, 3. Lara Gutová-Behramiová (Švajč.) +0,45, 4. Federica Brignoneová (Tal.) +0,55, 5. Romane Miradoliová (Fr.) +0,75, 6. Corinne Suterová (Švajč.) +0,86, 7. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,89, 8. Tina Weiratherová (Licht.) +1,09, 9. Marta Bassinová +1,20, 10. Francesca Marsagliová (obe Tal.) +1,21

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Schmidhoferová