Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boe ovládol aj šprint v Anterselve. Dvaja Slováci sa dostali do stíhačky

Nór Johannes Thingnes Boe sa stal víťazom šprintu 6. kola Svetového pohára biatlonistov a upevnil si jasné vedenie v priebežnom hodnotení.

25.01.2019 16:07
Nemecko biatlon muži SP 4.kolo stíhacie boe Foto: ,
Johannes Thingnes Boe.
debata

Na 10 km trati v talianskej Anterselve sa radoval z okrúhleho 10. triumfu v sezóne, druhého v poradí Nóra Erlenda Bjöntegaarda zdolal o 17,5 sekundy a tretieho Francúza Antonina Guigonnata o 20,2. Zo štvorice Slovákov sa žiaden neumiestnil medzi bodovanou štyridsiatkou.

Zo štvorice Slovákov sa žiaden neumiestnil medzi bodovanou štyridsiatkou, 47. skončil Tomáš Hasilla (+1:54,8), 50. Michal Šima (+1:56,5), 65. Matej Kazár (+2:26,6) a 68. Martin Otčenáš (+2:30,5). Hasilla a Šima sa prebojovali do sobotňajšej stíhačky.

O jubilejný 10. triumf v tejto sezóne sa usiloval suverén sezóny J.T. Boe svojím typickým spôsobom, najmä superrýchlym behom.

Predtým mu 5. kolo SP v nemeckom Ruhpodlingu vyšlo dokonale, a ak by zvíťazil, tak by už štvrtý raz za sebou nepoznal pocit prehry v individuálnych pretekoch. V šprinte si zapísal pred Anterselvou štyri víťazstvá, raz skončil druhý, keď ho zdolal v Oberhofe Rus Loginov.

Nóra túžil predstihnúť hlavne M. Fourcade a po bezchybnej streľbe ležmo bol na najlepšej ceste. T. Boe minul hneď prvý terč, no jeho mladší brat J.T. Boe sa po ‚ležke‘ vyšvihol na čelo s jasným náskokom. Súboj na diaľku vyvrcholil v ‚stojke‘, M. Fourcade bol opäť bezchybný, J.T. Boe však musel po netrafenom štvrtom stojkovom terči ísť na trestný okruh.

Napriek tomu mal po ňom na medzičase náskok na vedúcej priečke 9,5 sekundy pred Francúzom a mohol si pokojne zabehnúť za 10. triumfom v sezóne, 32. v kariére. M. Fourcada napokon odsunul z pódiového umiestenia nielen jeho krajan Guigonnat, ale aj Nór Bjöntegaard, ktorí sa vypli vo finiši k veľkému výkonu.

Zo štvorice Slovákov medzi 103 štartujúcimi najskôr v slnečnom a málo veternom počasí strieľal Martin Otčenáš (strelecká bilancia 3–0) a tri chyby v polohe ležmo na druhom, treťom a štvrtom terči ho zatlačili úplne do úzadia. Matej Kazár zasa nesklopil prvý a štvrtý terč (2–1), v stoji štvrtý, Tomáš Hasilla (1–1) druhý, v ‚stojke‘ tretí, a Michal Šima (1–0) prvý.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Johannes Thingnes Boe