Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová odhalila tajomstvo: Federer mi dal neoceniteľnú radu

Svet bieleho cirkusu jej leží pri nohách. Mikaela Shiffrinová sa už napriek stále mladému veku (23 rokov) zaradila medzi lyžiarske legendy.

25.01.2019 15:27
debata (10)
Mikaela Shiffrinová oslavuje triumf v... Foto: Reuters, BORUT ZIVULOVIC
shiffrinová Mikaela Shiffrinová oslavuje triumf v záhrebskom slalome.

Fenomenálna univerzálka vyhráva preteky za pretekmi a s najväčšou pravdepodobnosťou aj v tejto sezóne ovládne celkovú klasifikáciu Svetového pohára – tretí rok za sebou.

V kolotoči SP debutovala v roku 2011 ako 15-ročná. V decembri 2012 vyhrala svoj prvý slalom, keď triumfovala vo švédskom Are. Za šesť rokov vyhrala v SP až 54 pretekov a stala sa aj dvojnásobnou olympijskou šampiónkou.

V septembri minulého roka sa Američanka stretla so švajčiarskym tenistom Rogerom Federerom. Okrem toho, že obaja patria vo svojich športoch medzi absolútnu špičku, spája ich aj rovnaký sponzor – výrobca cestovín Barilla.

Mikaela Shiffrinová a Roger Federer na... Foto: Reuters
Shiffrin federer Mikaela Shiffrinová a Roger Federer na sponzorskej akcii.

Popri spoločnom varení stihli prehodiť aj niekoľko slov. Shiffrinová nedávno priznala, že od 20-násobného grandslamového šampióna dostala cennú radu, ktorú využíva v aktuálnej sezóne.

„Mala som veľkú radosť, keď som dostala možnosť stretnúť sa s Rogerom Federerom, jedným z mojich idolov. Rozprávali sme sa aj o tom, čo by vo svojej kariére zmenil, ak by to mohol urobiť ešte raz,“ prezradila Shiffriová a dodala:

„Povedal mi, že by si teraz našiel viac času, aby si užil svoje víťazstvá. Skutočne som si túto radu zobrala k srdci. V aktuálnej sezóne sa celý tím snažíme brať veci na ľahšiu váhu. Samozrejme, stále som naplno sústredená, ale na konci dňa stále pamätám na to, že je to len lyžovanie, že nie sme v žiadnej vojne. Rogerove slová mi to pripomínajú.“

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Mikaela Shiffrinová