Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dozrela som, vraví Fialková. Mám ideálny vek, pár rôčkov to môže potrvať

Budú opäť na medailovom pódiu?

23.01.2019 20:26
fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata (7)

Slovenské biatlonistky Anastasia Kuzminová a Paulína Fialková v doterajších piatich kolách Svetového pohára na ňom stáli – buď jedna, alebo druhá a v Novom Meste na Morave v pretekoch s hromadným štartom obe – a najvyššie: zlatá Kuzminová, strieborná Fialková! Pred týždňom v Ruhpoldingu vyhrala Kuzminová šprint, staršia zo sestier Fialkových skončila tretia v pretekoch s hromadným štartom.

Seriál Svetového pohára pokračuje 6. kolom v talianskej Anterselve, začína sa vo štvrtok rýchlostnými pretekmi žien. Pozornosť bude pútať taliansko-slovenský súboj. Dorothea Wiererová a Lisa Vittozziová sa budú chcieť v domácom prostredí ukázať a potvrdiť vedúce postavenie v doterajšom hodnotení Svetového pohára, slovenské duo Fialková, Kuzminová dýcha Taliankam na chrbát.

Areál v Anterselve má nadmorskú výšku 1634 m, patrí k najvyššie položeným strediskám. „Je jedným z mojich obľúbených,“ viac ráz podotkla Kuzminová. Pred rokom, v posledných pretekoch Svetového pohára pred olympijskými súťažami v Pjongčangu, sa na ne naladila druhým miestom v pretekoch s hromadným štartom.

Vyššia nadmorská výška neprekáža ani Paulíne Fialkovej. „V lete sme trénovali aj v strediskách s podobnou nadmorskou výškou, nemal by to byť nijaký problém,“ uviedla pre web Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU).

Paulína Fialková. Foto: TASR, Michal Svítok
Paulína Fialková, cieľ Paulína Fialková.

Hoci Paulína Fialková na víťazstvo v pretekoch Svetového pohára stále čaká, v nedeľňajších s hromadným štartom nastúpi v červenom drese líderky tejto disciplíny. Vyzliekla z neho Anastasiu Kuzminovú, ktorá ho mala na sebe v Ruhpoldingu, no po nepresnej streľbe ho neudržala, skončila štrnásta, P. Fialková tretia, čo ju posunulo do čela v priebežnom hodnotení mass-štartu.

Pre Biatlon-Info uviedla, v čom tkvie jej zlepšenie v tejto sezóne.

„Už som asi dozrela. Povedala by som, že tých 26 rokov je už ideálny vek a pár rôčkov by to snáď mohlo potrvať, aspoň štyri by to mohli byť. Je aj pár pretekárok, ktoré sa dokážu pohybovať v špičke od mladučkého veku, no myslím si, že ide skôr o výnimky. Ja mám za sebou takú normálnu cestu postupného zlepšovania sa. Jasné, zdravie je alfou a omegou všetkého. Zatiaľ som zdravá, klopem na drevo, takže môžem svoje telo žmýkať, kým to ide.“

SP v Anterselve Štvrtok: 14.30 rýchlostné preteky žien 7,5 km; piatok: 14.30 rýchlostné preteky mužov 10 km, sobota: 13.30 stíhacie preteky žien 10 km, 15.30 stíhacie preteky mužov 12,5 km, nedeľa: 12.45 preteky s hromadným štartom žien 12,5 km, 15.30 preteky s hromadným štartom mužov 15 km.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Anastasia Kuzminová #Paulína Fialková