Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky zopakovali v štafete 6. miesto. Kuzminová: Pred MS máme dosť času

Francúzske biatlonistky Julia Simonová, Anais Bescondová, Justine Braisazová, Anais Chevalierová zvíťazili v sobotu v nemeckom Ruhpoldingu s náskokom 11,5 sekundy v pretekoch štafiet žien na 4x6 km v rámci 5. kola Svetového pohára 2018/2019.

19.01.2019 15:48 , aktualizované: 16:39
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová v cieli štafety v Ruhpoldingu.
debata (40)

Druhé skončili Nórky Synnoeve Solendalová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Tiril Eckhoffová, Marte Olsbuová-Roiselanová, tretie s celkovým odstupom 23,4 s boli domáce Nemky Vanessa Hinzová, Laura Dahlmeierová, Franziska Preussová, Denise Herrmannová. Prvé tri tímy mali streleckú bilanciu 0+4, 0+9 a 0+9

Slovenská štafeta v zložení Ivona Fialková, Paulína Fialková, Terézia Poliaková, Anastasia Kuzminová obsadila výborné 6. miesto (1+7). Po prvom úseku patrila Slovenkám 7. pozícia, v polovici pretekov patrila slovenskej štafete dokonca výborná 2. priečka.

Šieste miesto biatlonistiek SR v Ruhpoldingu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tréner slovenských biatlonistov Daniel Kuzmin...

Po treťom úseku však Slovenky klesli až na 15. miesto. Trojnásobná olympijská šampiónka Kuzminová na záverečnom úseku skvelým spôsobom zabojovala a výraznou mierou prispela ku konečnému 6. miestu.

„Ja som po dni voľna nebola až taká rozbehnutá, keby som však včera nemala voľnejší deň, trojicu pretekov za sebou nedám,“ povedala v cieli Anastasia Kuzminová. „Pracovala som naplno, bola šanca umiestniť sa do šestky a práve o toto umiestenie som bojovala.“

Slovenská ženská štafeta zatiaľ v kolektívnej sile na viac nemá. „Je to naša momentálna úroveň,“ myslí si Anastasia Kuzminová, „no máme pred sebou ešte dosť času, aby sme sa do marcových majstrovstiev sveta pripravili ešte lepšie. Dnes sa v štafetách prvá trojica riadne utrhla, v druhej bolo všetko možné. Momentálne sa zloženie našej štafety javí tak, že sa nezmení a je ideálne. Ja chcem len poďakovať fanúšikom, ktorí podporili Terku a pochopili, že v športe ste raz hore a raz dole.“

Na prvú časť pretekov nastúpila za Slovensko Ivona Fialková a štafetu po skvelom výkone odovzdávala na 7. mieste so stratou 38,4 s na vedúce Francúzky. Dvadsaťštyriročná Ivona Fialová na strelnici dobíjala dva krát v stoji a pridala k tomu kvalitný bežecký výkon. Jej staršia sestra Paulína nadviazala na dobrý výkon Ivony.

V ľahu dobíjala iba raz, v stoji bola bezchybná a predviedla ešte lepší beh ako jej sestra. Terézii Poliakovej odovzdávala štafetu na výbornom 2. mieste 19,8 s za vedúcimi Francúzkami.

Dvadsaťdeväťročná Poliaková bežecky nestačila na svoje súperky, ani na strelnici sa jej nedarilo a po jednom trestnom kole klesla až na 15. miesto.

Terézia Poliaková počas súťaže štafiet v... Foto: TASR, Michal Svítok
Terézia Poliaková Terézia Poliaková počas súťaže štafiet v Ruhpoldingu.

Anastasii Kuzminovej sa podarilo posunúť slovenskú štafetu na vyššie pozície a po jednom dobíjaní a skvelom behu finišovala na 6. priečke.

Do záverečného úseku vybiehala na vedúcej pozícii Francúzka Anais Chevalierová s náskokom 14,1 s pred Ruskou Starychovou. Po poslednej streľbe viedla aj naďalej Francúzka o viac ako 20 s pred Nórkou a Nemkou. Chevalierová v závere nezaváhala a finišovala na 1. mieste. Druhé miesto si udržala Nórka Olsbuová-Roiselanová pred treťou domácou Herrmannovou.

Svetový pohár v biatlone – Ruhpolding:

Preteky štafiet žien na 4×6 km: 1. Francúzsko (Julia Simonová, Anais Bescondová, Justine Braisazová, Anais Chevalierová) 1:07:50,9 h (0+4), 2. Nórsko (Synnoeve Solendalová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Tiril Eckhoffová, Marte Olsbuová-Roiselanová) +11,5 s, 3. Nemecko (Vanessa Hinzová, Laura Dahlmeierová, Franziska Preussová, Denise Herrmannová) +23,4 (0+9), 4. Švédsko (Anna Magnussonová, Mona Brorssonová, Linn Perssonová, Hanna Öbergová) +1:29,0 min (0+9), 5. Rusko (Anastasia Morozovová, Svetlana Mironovová, Jekaterina Jurlovová-Perchtová, Irina Starychová) +1:56,2 (0+14), 6. SLOVENSKO (Ivona Fialková, Paulína Fialková, Terézia Poliaková, Anastasia Kuzminová) +1:57,6 (1+7)

Hodnotenie vo SP v pretekoch štafiet žien (po 3 zo 5 pretekov): 1. Francúzsko 148 bodov, 2. Rusko 143, 3. Nemecko 138, 4. Nórsko 135, 5. Švédsko 133, 6. Taliansko 116, … 9. SLOVENSKO 103

Poradie v Pohári národov (po 11 z 23 pretekov): 1. Francúzsko 3774 bodov, 2. Rusko 3576, 3. Nemecko 3512, 4. Nórsko 3500, 5. Talianako 3437, 6. Švédsko 3471, 7. SLOVENSKO 3026

40 debata chyba