Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Siebenhoferová má double z Cortiny, Ledecká útočila na maximum v SP

Rakúšanka Ramona Siebenhoferová zopakovala v sobotu svoj triumf z piatkového zjazdu žien v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019 v talianskej Cortine d'Ampezzo. Na druhom mieste skončila s odstupom štyroch stotín jej krajanka Nicole Schmidhoferová, tretia bola Slovinka Ilka Štuhecová (+0,51). Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

19.01.2019 12:49
Ramona Siebenhoferová Foto: ,
Ramona Siebenhoferová v cieli zjazdu v Cortine d´Ampezzo.
debata

Dvadsaťsedemročná Siebenhoferová si rozhodujúci náskok pred Schmidhoferovou vypracovala v záverečnej časti trate. Od posledného medzičasu na ňu získala 35 stotín a slávila druhý triumf v prestížnom seriáli.

„Ak mám byť úprimná, moja jazda nebola úplne čistá a dokonalá. Netušila som, na aké miesto to bude stačiť. Ako však pretekárky za mnou postupne prichádzali do cieľa, začalo mi byť jasné, že to stačiť bude. Čo sa týka Nicole, neverila som, že bude za mnou, keďže na poslednom medzičase ešte viedla. Ďakujeme našim servismanom, ktorí nám pripravili rýchle lyže napriek chybičkám, ktoré sme urobili,“ povedala Ramona Siebenhoferová v prvom interview v cieli, cituje ju aj športový portál laola1.at.

Češka Ester Ledecká obsadila ôsmu priečku (+1,26) a zaznamenala svoj druhý najlepší výsledok v kráľovskej alpskej disciplíne. Siedma bola v decembri 2017 v kanadskom Lake Louise.

Ester Ledecká. Foto: SITA/AP, Giovanni Auletta
Ester Ledecká Ester Ledecká.

Líderka celkového poradia SP Američanka Mikaela Shiffrinová vynechala oba zjazdy v Cortine, mala by však štartovať v nedeľnom superobrovskom slalome.

Líderkou celkového poradia SP suverénne zostáva napriek neúčasti v Cortine d'Ampezzo Američanka Mikaela Shiffrinová. Pred Slovenkou Petrou Vlhovou má náskok 496 bodov. V disciplíne zjazd je aj naďalej na čele poradia Rakúšanka Nicole Schmidhoferová, pred druhou Siebenhoferovou má minimálny náskok 8 bodov.

Vonnová tentoraz deviata

Na štarte sobotňajších pretekov sa predstavila aj legendárna Lindsey Vonnová. Tridsaťštyriročná Američanka sa na svahy vrátila po zranení, ktoré utrpela v novembri, keď si na tréningu spôsobila úraz kolena. K piatkovej 15. priečke pridala v sobotu 9. miesto s odstupom 1,36 s za víťazkou.

„Na rozdiel od včerajška som sa vyhla väčšej chybe. Bolo to už lepšie, ale stále mi chýba istota. Skoky mi ešte robili problémy, pravé koleno sa ozývalo. Najbližšie v Garmischi nebudú skoky, preto verím, že to bude lepšie. Už zajtra to môže byť lepšie v super G, keďže ten som viac trénovala ako zjazd,“ zhodnotila Vonnová.

Lindsey Vonnová počas zjazdu v Cortine... Foto: SITA/AP, Domenico Stinellis
Lindsey Vonnová Lindsey Vonnová počas zjazdu v Cortine d'Ampezzo.

Dvojnásobná svetová šampiónka Vonnová je s 82 víťaznými pretekmi vo Svetovom pohári historickou líderkou medzi ženami. Absolútnym rekordérom je Ingemar Stenmark s 86 víťazstvami a práve túžba predstihnúť legendárneho Švéda prinútila Vonnovú predĺžiť si kariéru ešte o jednu sezónu.

Pôvodne chcela skončiť po februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu, kde vybojovala bronz v zjazde. V kráľovskej disciplíne je aj olympijskou šampiónkou z Vancouveru 2010.

debata chyba