Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda sa vrátila na svahy. Vonnová v zjazde v Cortine skončila na 15. mieste

Rakúšanka Ramona Siebenhoferová triumfovala v piatkovom zjazde žien v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019 v talianskej Cortine d'Ampezzo.

18.01.2019 14:32
Lindsey Vonn Foto: ,
Lindsey Vonnová v Cortine D'Ampezzo.
debata

Dvadsaťsedemročná Siebenhoferová premiérovo zvíťazila v pretekoch SP. Jej doterajším maximom boli dve tretie miesta v zjazde. Na druhom mieste finišovala Slovinka Ilka Štuhecová s mankom 40 stotín sekundy za víťazkou. Tretia Stephanie Venierová z Rakúska zaostala za prvým miestom o 46 stotín sekundy.

Líderkou celkového poradia SP zostáva napriek neúčasti v piatkových pretekoch Američanka Mikaela Shiffrinová. V disciplíne zjazd je aj naďalej na čele poradia Rakúšanka Nicole Schmidhoferová, ktorá v piatok obsadila až 12. pozíciu.

Na štarte sa predstavila aj legendárna Lindsey Vonnová. Tridsaťštyriročná Američanka sa na svahy vrátila po zranení, ktoré utrpela v novembri, keď si na tréningu spôsobila úraz kolena. V piatkovom zjazde sa umiestnila na 15. priečke.

Dvojnásobná svetová šampiónka Vonnová je s 82 víťaznými pretekmi vo Svetovom pohári historickou líderkou medzi ženami. Absolútnym rekordérom je Ingemar Stenmark s 86 víťazstvami a práve túžba predstihnúť legendárneho Švéda prinútila Vonnovú predĺžiť si kariéru ešte o jednu sezónu.

Pôvodne chcela skončiť po februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu, kde vybojovala bronz v zjazde. V kráľovskej disciplíne je aj olympijskou šampiónkou z Vancouveru 2010.

V 53-člennom štartovom poli nefigurovala v piatkových pretekoch žiadna slovenská reprezentantka.

Zjazd žien: 1. Ramona Siebenhoferová (Rak.) 1:15,44 min, 2. Ilka Štuhecová (Slovin.) +0,40 s, 3. Stephanie Venierová (Rak.) +0,46, 4. Corrine Suterová (Švaj.) +0,47, 5. Romane Miradoliová (Fr.) +0,54, 6. Francesca Marsagliová (Tal.) +0,74, … 15. Lindsey Vonnová (USA) +1,19

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsay Vonnová #Ramona Siebenhoferová