Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fyzická aj mentálna únava. Shiffrinová vynechá zjazdy v Cortine, plán na MS nemá

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová je fyzicky aj mentálne unavená a trochu koriguje svoje najbližšie plány.

16.01.2019 11:31
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (1)

Suverénna líderka Svetového pohára vynechá najbližšie dva zjazdy v piatok a sobotu v talianskej Cortine d'Ampezzo, hoci pôvodne tam mala štartovať. V programe si zatiaľ ponechala nedeľňajší super G v rovnakom stredisku.

„Základný plán pre túto sezónu bol taký, že rýchlostné disciplíny si Mikaela ponechá v programe len vtedy, keď nebude cítiť pretlak únavy. A to fyzickej ako aj psychickej. Teraz nastala situácia, že sa v nej mieša kúsok z oboch. Vždy je to v konečnom dôsledku na nej, ako sa rozhodne,“ vysvetlil ešte pred Shiffrinovej utorňajším víťazným obrovským slalomom v Kronplatzi Mike Day, šéftréner amerických zjazdárok.

Čo sa týka predbežného áno pre super G v Cortine, Day k tomu poznamenal: „Mikaela získa trochu času na oddych a zároveň na kratučký tréning super G. Počas nasledujúcich dní sa definitívne rozhodneme.“

Shiffrinová už dávno nie je len špecialistka na slalom a obrovský slalom. V tejto sezóne vyhrala dve z troch podujatí SP v super G /v kanadskom Lake Louise aj švajčiarskom St. Moritzi/ a v celkovom poradí disciplíny je prvá s náskokom 25 bodov pred Nórkou Ragnhild Mowinckelovou.

„Vôbec to nie je o tom, že je motivovaná líderskou pozíciou v super G. Je to najmä o istote v rýchlosti, ktorá sa dá získať len tréningom. V hre je aj príprava na majstrovstvá sveta,“ skonštatoval americký tréner.

Na priamu otázku, či pri svojej univerzálnosti a širokom zábere bude 23-ročná Američanka štartovať na MS v Aare aj v super G už 5. februára, Mike Day odpovedal:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

As for my day It was an incredible combination of excitement, nerves, and determination at just the right moments. Especially the first run was the best GS run I have ever skied in a race, and it felt so amazing to be able to do that on a hill that has given me a lot of trouble the last two years! Thank you to @skiworldcupkronplatz and the course crew for the perfect job in preparing the surface even through the extra snowfall- it was a pleasure to race on those conditions☺️ also to the fans for cheering and creating a great atmosphere! And thank you again to the team around me, always working to make sure I am prepared when I step into the start gate. Congrats to the other podium girls @tessaworley and @martabassino! All in all a wonderful day Next stop, @cortinaclassic ( : Tiziana Fabi/@christophepallot)

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

„Máme záujem o tento štart, ale stále s určitosťou nevieme povedať, čo všetko bude obsahovať náš A-plán pre MS. Nie je jednoduché ísť tam na začiatok šampionátu na super G a potom čakať niekoľko dní, kým prídu na rad technické disciplíny. Nateraz poviem len toľko, že zo všetkých možností, ktoré sa nám núkajú, sa pokúsime vybrať najrozumnejšie riešenie.“

Fenomenálna Američanka v tejto sezóne SP už nazbierala 10 víťazstiev, čo sa premietlo do zisku 1394 bodov. Napriek tomu, že jej v poslednom čase zdatne konkuruje Petra Vlhová, Shiffrinová stále má reálne šancu prekonať rekordných 14 sezónnych triumfov Švajčiarky Vreni Schneiderovej z ročníka SP 1988/1989.

„Po slalome vo Flachau sme si dopriali trochu oddychu. Vo Flachau nastal presne ten moment, keď bola jej nádrž s palivom už takmer úplne prázdna a teraz sa ju budeme snažiť opäť pozvoľna dopĺňať tak, aby maximum nastalo počas svetového šampionátu,“ ozrejmil Mike Day.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní